İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire belediyesi işbirliği ile hazırlanan Kadın Yönetmenler Festivalinin final kısmına Tire Belediyesi ev sahipliği yapacak. Festivalinin finali 06-07-08 Mart 2022 tarihlerinde Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşecek.

HANIMELİ PAZARI KURULACAK

Tire Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile geçtiğimiz aylarda Tire Belediyesi kent müzesi önünde açtığı pazarı yeniden kuracak. Burada kadınların el emeği göz nuru ile işlediği ürünler görücüye çıkacak.  Bunun yanı sıra 8 Mart da Tire Belediyesi Kadın Dayanışma merkezinde Kadın Hakları konferansı ve bir dizi etkinlik düzenlenecek. Gün boyu devam edecek olan etkinliklerde Tire Belediyesi emekçi kadınlara karanfil dağıtacak ve aynı gün Kadın Yönetmenler Festivali’nin de galası yapılacak.

BAŞKAN DURAN: “ KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile bu yıl çok farklı etkinliklere imza attıklarını söyleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımıza ne yapsak az gelir. Bu yıl bizlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin final ayağına Tire Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. 06-07-08 Mart tarihlerinde Kadınlarımızın neler yapabileceklerini onların objektifinden izleyeceğiz. Festivalin yanı sıra Kadınlar gününe birçok etkinlik sığdırdık. Bizler onları tabikî sadece yılda bir gün değil her gün hatırlıyoruz. Bu gün yapacağımız etkinliklerle de onların çok özel olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu vesile ile yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü şimdiden  kutluyorum.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlik Programımız

Editör: Haber Merkezi