Teknoloji altyapısına son derece önem veren Tire Belediyesi, güçlü teknolojik altyapısını belediye hizmetlerini kolaylaştırma ve daha ulaşılabilir hale getirme amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda web sitesinde birçok hizmeti elektronik hale getiren Tire Belediyesi son olarak elektronik İmar uygulamasını başlattı.

Büyük kolaylık sağlayacak olan elektronik imar uygulaması ile vatandaşlar belediyeye gitmeden imar durumu ile ilgili tüm detayları belediyenin web sitesinden görebilecekler. İmar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşların tek yapması gereken, www.tire.bel.tr adresine girerek E-İmar sekmesini tıklamak. Buradan talep ettiği taşınmazın adres ve kapı numarasını girmesi yeterli olacak. Ardından ilgili taşınmaz ile ilgili tüm imar planlarına buradan ulaşabilecek.

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “ Tire Belediyesi olarak rutin faaliyetlerimizin yanı sıra teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda altyapısı sağlam bir web sitesi oluşturduk. Vatandaşlarımız web sitemiz aracılığı ile birçok hizmeti Belediyeye gelmeden site üzerinden alabilecekler. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz son olarak E- İmar uygulamasını hayata geçirdi. Bu sayede vatandaşlarımız Belediyeye gelmeden herhangi bir taşınmazın imar durumunu sorgulayabilecek. Böylelikle hem evrakta oluşan kağıt israfının önüne geçmiş olucağız, hem de fiziki arşiv sisteminde ciddi anlamda yer kazanmış oluyoruz. Vatandaşlarımıza elektronik hizmetlerimiz hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi