Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi, Tire çarşısının ortasında, adeta çarşının kalbi olan Tahtakale için kolları sıvadı. Uzun yıllardır kaderine terk edilen Tahtakale için hazırlanan projede, belediye her zaman olduğu gibi önceliği altyapıya verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Daire Başkanlığı ile koordineli olarak başlatılan çalışmada, bölgede altyapının yenilenmesine başlandı. İZSU ve Tire Belediyesi’ne bağlı iş makineleri, çarşıdaki tarihi dar sokaklarda kazı çalışması yaparak sokakların altyapısını yeniledi.

Altyapı çalışmasının tamamlanmasının hemen ardından Tire Belediyesi mevcut sokaklarda kaldırım çalışmalarına başladı. Çalışmaları Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran bizzat yerinde takip etti.

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Yapılan çalışmaların ardından Tahtakale’nin modern bir görünüme kavuşacağını belirten Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Tahtakale bölgesi uzun yıllardır hizmet görmeyen bir bölgemiz. Burası Ticaretin kalbinin attığı bir bölge. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler özellikle bu bölgelerimizi gezip alışveriş yapıyorlar. Bizler de Tire Belediyesi olarak bu bölgeyi ilçemize yakışır bir şekilde düzenleyelim istedik. Yap-boz Belediyeciliğine karşı olduğumuz için İZSU ile görüşerek öncelikle bu bölgenin altyapısını değiştirerek işe başladık. Bir yandan altyapı değişirken diğer yandan ekiplerimiz süratle üstyapı çalışmalarına başladılar. İnşallah kısa bir süre sonra çarşımız aslına uygun modern bir görünüme kavuşacak. Tireli esnafımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi