İlçe merkezinde Cumhuriyet tarihinin en büyük asfalt hamlesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Tire Belediyesi koordinesinde kırsal mahallelerde başlattığı sıcak asfalt çalışmasına devam ediyor.  İlk olarak Peşrefli Mahallesi’nde başlayan sıcak asfalt çalışması sonrası Eğridere, Osmancık, Çobanköy,  Saruhanlı, Mahallelerinde de çalışmalar tamamlandı. Kocaaliler, Sarılar ve Kırtepe Mahallelerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kurşak, Yenioba, Alacalı, Eskioba Mahallelerinde sıcak asfalt için hazırlıklar sürüyor.

ÜRETİCİ NEFES ALDI

Kırsal mahalle yollarında sıcak asfalt çalışması devam ederken,  diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekipleri, Tire Belediyesi koordinesinde birçok kırsal mahallede sathi kaplama(soğuk asfalt) çalışmalarını sürdürüyor.  Doyranlı, Derebaşı, Yeğenli üretim yolları başta olmak üzere Çiniyeri, Ayaklıkırı, Yamandere,  Dağdere ve Kireli’de çalışmalar sürüyor.

BAŞKAN DURAN: “BİZ ÇALIŞIYORUZ, TİRE KAZANIYOR”

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran:” Tire Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yap-boz Belediyeciliğini rafa kaldırdık. Çalışmalarımızı planlı bir şekilde yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde İlk olarak şehrin altyapısına el attık. Altyapı bitmeden üst yapıya başlamak bu milletin parasını çöpe atmak olur. O yüzden ilk olarak altyapıyı çözdük. Ardından üstyapı çalışmalarımıza başladık ve dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe merkezinde yaptığımız asfalt maliyeti 500 milyon TL’ yi bulmak üzere.  Bu, sadece ilçe merkezi. Geçtiğimiz ay itibari ile kırsal mahalleler için de sıcak asfalt çalışması başlattık ve hızlı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Üretim yollarında da sathi kaplama çalışması yaparak çiftçimizi rahatlatmayı hedefliyoruz. Tüm bunları yaparken diğer ekipler de bir yandan bozulan yollarda yama çalışmalarını sürdürüyor. Bir plan dahilinde gece gündüz demeden  çalışmalarımız devam ediyor. Tire için aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Biz çalışıyoruz. Tire kazanıyor”  dedi.

Editör: Haber Merkezi