Uzun yıllardan bu yana dokunulmayan İhsaniye Mahallesine Başkan Duran'ın eli değdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Tire Belediyesi koordinesinde başlatılan çalışmalarda ilk olarak mahallenin altyapısı değiştirildi. Eş zamanlı olarak elektrik ve doğal gaz şirketleri de mahalle genelinde çalışmalarını tamamladı.

18 BİN METREKARE KİLİT TAŞ DÖŞENDİ

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından süratle üstyapıya geçildi. Mahalle genelinde bulunan tüm sokaklar kilit parke taş döşemesi yapıldı. Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün sokak ve caddeleri hazırlamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON'a bağlı ekipler mahalle genelinde yaklaşık 18 bin metrekare kilit parke taş döşedi. Döşeme işinin tamamlanmasının ardından İhsaniye Mahallesi sil baştan yenilendi.

PARK DÜZENLEMESİ VE HALK EKMEK BÜFESİ

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra mahallede bulunan ve zamanla atıl hale gelen Şehit Burhan Aktürk Parkı, ismine yakışır bir şekilde yenilendi. Yenilenen parkın önüne de Halk Ekmek Büfesi konularak hizmet vatandaşların ayağına getirildi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; "Göreve gelirken tek bir hayalimiz vardı. Mutlu İnsanların yaşadığı güzel bir Tire hayal ettik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda planladık. Uzun yıllardır dokunulmayan İhsaniye Mahallemize el attık. Biz yap-boz Belediyeciliğinin hep karşısında olduk. İhsaniye Mahallesi için bir plan yaptık. Tüm kurumlar mahalleye eş zamanlı olarak girdi. TEDAŞ ve İZMİRGAZ ekipleri bir yandan altyapı çalışmasını yaparken diğer yandan İZSU ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Altyapının bitmesinin hemen akabinde hızlı bir şekilde üstyapıya başladık. Biliyoruz bu süreç biraz uzun sürdü. Mahalle sakinlerimiz bu süreçte biraz sıkıntılar yaşadılar. Şuan İhsaniye Mahallesi’nde çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık 50 yıl İhsaniye Mahallesi bir sorun yaşamayacak. Bu süreçte şehir yaşamına verdiğimiz rahatsızlık nedeni ile vatandaşlarımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ediyoruz. Her şeyi ile yenilenen İhsaniye Mahallesi, mahalle sakinlerine ve Tireli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Editör: Haber Merkezi