Tire Belediyesi ve Tire Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarla tarihin en büyük ve kapsamlı alt yapı ve yol yapım çalışmalarına tanık olan ilçemiz, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile yapılan işbirliği neticesinde daha da çağdaş bir görünüme kavuşacak.



Tire Belediye Basın 



Bütün Şehir Yasası ile birlikte İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin desteğini arkasına alan Tire Belediyesi, ilçede doğalgaz, onarım ve eskime gibi sebeplere bağlı olarak tahrip olan cadde ve sokaklar için harekete geçti.



Bütün Şehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardında İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılan 9 ilçe için kolları sıvayan İzmir Büyük Şehir Belediyesi, dev bir ihaleye girdi ve bu ilçelere destek olmak için çalışmalara başladı. Yapılan asfalt ihalesini İzbeton firması aldı. İzbeton firması da tüm bu ilçelere tek başına yetişemeyeceği için işi taşeron firmalara ihale etme yoluna gitti. Yapılan ihaleler ve imzalanan sözleşmeler sonucu sıcak anlaşmayı imzalayan firmalar, makine, araç gereç ve ekipmanlarıyla ilçeye gelerek, yaz bitmeden, sıcak asfaltlama ve yenime işlemlerini tamamlayacaklar.




Son günlerde halkımızın büyük çoğunluğu tarafından dile getirilen ve yapılması beklenen bozuk yollar çok kısa bir süre içinde yenilenecek. Tire Belediye Başkanlığı'nın talimatları ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün göstereceği noktalarda başlayacak olan büyük asfalt hamlesi, ilçemizin çehresini değiştirecek. Öncelikle şehir içinde, Gümüşpala ve İstasyon caddeleri gibi ana arterlerde başlayacak olan sıcak asfaltlama işi, köy yolları ve ova yollarının da asfaltlanmasıyla devam edecek. Vatandaşlarımızın yollar konusundaki hassasiyetini çok iyi bildiğini ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle ortaklaşa bir çalışma içine girme konusunda titiz davranıldığını dile getiren Başkan Çiçek, " Tireli hemşehrilerimden isteğim, doğal gaz aboneliği hususunda bir an önce karar vermeleridir. Bu büyük asfalt ihalesiyle problemli yollar sağlıklaştırılacak, Tire'miz yepyeni bir görünüme kavuşacaktır." dedi.
Editör: Haber Merkezi