Cumhuriyet Meydanı’nda Tire Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenlemesinde sona gelindi. Şehrin merkezinde yer alan ve uzun süredir herhangi bir düzenleme yapılmayan meydan için geçtiğimiz aylarda Tire Belediyesi tarafından bir proje hazırlanmıştı. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın talimatı ile başlayan düzenleme çalışmalarında bugün yaklaşık yüzde 80’lik kısım tamamlandı.

Proje kapsamında, meydanda atıl haldeki kafeterya binası yıkılarak yerine modern bir meydan düzenlemesi yapıldı. Projenin büyük bir bölümü tamamlanırken meydanın şekli de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bir yandan peyzaj çalışmasına başladı.  Atatürk anıtının yeni yerine konması, ışıklandırma  ve  oturma alanlarının montajından sonra projenin bitirilmesi hedefleniyor.   

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Salih Atakan Duran, “Tire Belediyesi olarak 2019 yılından bu yana dur durak bilmeden aşkla, sevgiyle Tire için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şehrin altyapısına el atarak başladığımız çalışmalar, üstyapı çalışmaları ile devam etti. Yaklaşık bir buçuk yıl korona virüs gölgesinde geçse de biz bunu mazeret üretmek yerine fırsata çevirip daha çok çalıştık. Şimdi yavaş yavaş büyük projelere başlıyoruz. Şehir estetiği bizim için çok önemli. Cumhuriyet Meydanına yıllardır hiç ilgi gösterilmedi. Şehrin tam ortasında yıllarca atıl bir şekilde bekleyen zamanında kafeterya olarak kullanılan alanı kaldırarak işe başladık. İlçemizde resmi törenler ve basın açıklamaları yıllardır bu alanda yapılıyor. İlçelerde meydanlar önemlidir. Maalesef ilçemizde meydan diyebileceğimiz bir alan bırakılmamış. Bizler de Cumhuriyet Meydanı’nı modern bir görünüme kavuşturmak için geçtiğimiz aylarda bir çalışma başlattık. Çalışmamızın büyük bir bölümü tamamlandı. Kısa süre sonra Tire modern bir görünümle yeni Cumhuriyet Meydanı’na kavuşacak. Tire yapacağımız yeni hamlelerle ışıl ışıl modern bir kent görünümü alacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi