Başkan Duran yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. “5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kabul edilen yasa ile pek çok batı ülkesinden daha önce ülkemizde kadınlara seçme-seçilme hakkı verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir.

Kurtuluş Savaşında ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında büyük fedakârlıklar gösteren kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuşlardır. Seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile toplum hayatına katılmalarının yolu açılmış olan kadınlarımız, bugün eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta ve bizleri gururla temsil etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını kazanmalarını ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor,  tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi