Başkan Duran, Tire Belediyesi Personel A.Ş'de çalışan 393 personelin yevmiyelerine bayram öncesi yaklaşık %30 oranında zam yapacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından harekete geçen DİSK Genel-İş Sendikası yetkilileri Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ı makamında ziyaret ederek bugün yeni sözleşmeyi imzaladı. İmza törenine Tire Belediyesi İşçi temsilcileri de katıldı.

ZAM TEKLİFİ BAŞKAN DURAN'DAN GELDİ

Tire Belediyesi'nde çalışan 393 işçiye bayram öncesi ara zam müjdesini açıklayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "Hiç bir personelimizi ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bu zaman diliminde zor durumda bırakmayız." Dedi. Buna göre Belediye Personel A.Ş'de çalışan bir işçi en düşük yaklaşık olarak 6350 TL civarı maaş alacak. 

ÇALIŞANLARIMIZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ

İşçilere yapaılan %30 zam  ile ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "Göreve geldiğimiz günden bu yana personelimizin mutlu olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bizler Tire Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Belediye de çalışan her birey bizim mesai arkadaşımız. Biz iyi günde de kötü gündede biriz beraberiz. Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde çalışan işçilerimize zaten asgari ücretin hep üstünde vermeye çalıştık. Belediye işçilerimiz bizim göz bebeğimiz. Taşeron işçileri hiç bir zaman kaderlerine terk etmedik. Göreve  gelir gelmez   maaşlarında düzeltmelere gittik. Seçimden seçime hatırlanan işçileri, geldiğimiz ilk andan itibaren el üstünde tutmaya özen gösterdik. Alınan ücretler arasındaki uçurumları kapattık. Seçime 1 ay varken 100 tl zam yapılıp seçim kazandıktan sonra bu 100 TL yapılan zamların geri alındığını çok iyi biliyoruz. İşçi kardeşlerimiz de iyi hatırlıyordur. Biz işçilerimizin onurlarını ayaklar altına almayacağız. Aile olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.Temmuz ayında asgari ücrete yapılan  zam oranı ile birlikte ortaya çıkan ücreti zaten işçimize veriyorduk. Biz bununlada yetinmedik ve devletin %30'luk zam oranının ardından bizde işçilerimizin yevmiyelerine %30 oranında zam yaptık. Bu zamla birlikte işçimize biraz daha nefes aldırdık. Tire Belediyesi tarihinde personelimize en yüksek değeri biz verdik. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Eğer işçimizin yüzü gülerse Tire'nin yüzü güler. İnşallah hep birlikte Tire için çalışmaya devam edeceğiz. Belediyemiz güçlendikçe işçimizin daha da yüzü gülecek. Buradan DİSK Genel-İş Sendikası'na ve İşçi Temsilcisi arkadaşlarıma ilgileri için teşekkür ediyorum. %30'luk zam tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun." Dedi.

Editör: Haber Merkezi