Ercan ÇELİK

İzmir’deki ilçe belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen “Afete Hazırlık ve Kentsel Dirençlilik” koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da katıldı. Kenti olası afetlere hazırlamak için buluşan belediye başkanları, afet risk azaltma projelerini değerlendirdi. Başkan Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel iyileştirmelere yönelik çalışmalarını anlatırken, ilçe belediyeleri de alınması gereken önlemler üzerinde durdu. Çalışmaları daha etkin ve verimli yürütmek için önümüzdeki günlerde İzmir Afet Risk Yönetim Vakfı’nın kurulması kararı alındı.

BAŞKAN DURAN: DOĞAL AFET HAYATIMIZIN PARÇASIDIR

Toplantının ardından toplantıyı değerlendiren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen, Afete Hazırlık ve Kentsel Dirençlilik konulu Koordinasyon Toplantısında güzel İzmirimizin Belediye Başkanları ile buluşup,  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan raporları inceledik, şehirlerimizi olası doğal afetlere karşı hazırlamak için afet eylem planları hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Doğal afet hayatımızın bir parçasıdır. Yöneticiler olarak görevimiz afet bilinci oluşturmak, vatandaş olarak ise hazırlanan afet eylem planlarına uygun hareket etmek, olası riskleri bireysel olarak en aza indirmektir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi