Tire’nin en işlek caddelerinden biri olan Gümüşpala Caddesi’nde altyapı ve asfaltlama çalışmaları sürerken, caddedeki çalışmaları inceleyen Başkan Çiçek, doğal gaz konusunda İzmir Gaz ile görüşeceklerini söyledi.

 

Ergün ÇELİK

 

Gümüşapala Caddesi’ndeki yenileme ve kaldırım çalışmaları aralıksız devam ederken bir yandan da Tedaş yetkilileri cadde üzerinde bulunan eski elektrik tellerini yenileriyle değiştirerek yeraltına alıyor. Dün sabah erken saatlerde Gümüşpala Caddesi’ne gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek,  yapılan çalışmaları yerinde incelerken bir yandan da çarşı esnafını ziyaret etti.  Ziyaretler sırasında çarşı esnafını dinleyen Çiçek, esnafla karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

GÜMÜŞPALA CADDESİ’NE DOĞALGAZ GELECEK Mİ?

Gümüşpala Caddesi’nde doğalgaz konusunda bir süredir anket çalışmaları yaptıran Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, anket sonuçlarına göre Gümüşpala esnafının büyük çoğunluğunun doğalgaz istediğini söyledi.

Çiçek, “Gümüşpala Caddesi’nin düzenlenmesi ve yeni yüzüne kavuşması için tüm belediye olarak seferberlik başlattık. Doğalgaz’ın Gümüşpala Caddesi’ne gelmesi için Gümüşpala’da 105 esnafımız ile görüştük. Yapılan ankette 85 esnaf doğalgazın gelmesini istiyor, 11 esnafımız ise istemiyor.  9 kişi de bu konuda kararsız kalıyor. Tabii ki bizler de hazır yol kazılmışken doğalgazın gelmesini istiyoruz. İzmir Gaz yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaparak en kısa sürede doğalgaz işini sonuçlandırmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

KALDIRIMLAR GENİŞLETİLİYOR

Gümüşpala Caddesi’ndeki asfaltlama çalışmalarının yanında kaldırımlar da her iki taraftan yaklaşık birer metre genişletiliyor. Konuyla ilgili konuşan Başkan Çiçek, Tire’nin en güzel caddesi olan Gümüşpala’nın, park eden araçlardan dolayı oto galeriye döndüğünü belirterek, “Kaldırımları genişletmekteki amacımız, hem kalıcı parkı engellemek hem de yayalarımızın kaldırımları daha rahat kullanmasını sağlamaktır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi