Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 18-19 Eylül tarihlerinde düzenlenen toplantıya Türkiye’nin farklı kentlerinden belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Programda tarihi kentlerin korunması, kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

“TARİHİ KİMLİĞİNİ YAŞATAN KENTLER OLUŞTURMALIYIZ”

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, tarihi ve kültürel değerlerin korunmasının yerel yönetimlerin önemli sorumluluklarından biri olduğunu vurguladı.

Başkan Okuroğlu, “Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Meclis Toplantısı’nı, Birlik Başkanımız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın başkanlığında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

Hakan Ayhan, Kızılay’ı ziyaret etti
Hakan Ayhan, Kızılay’ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, tarihi ve kültürel mirasımızın korunması, kentlerimizin sahip olduğu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduk.

Geçmişimizi koruyarak geleceğe taşıyan, tarihi kimliğini yaşatan ve kültürel mirasına sahip çıkan kentler oluşturmak için ortak akıl ve iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Okuroğlu, toplantının ardından Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Başta Birlik Başkanımız Sayın Mansur Yavaş olmak üzere, toplantıya ev sahipliği yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tarihi Kentler Birliği’nin Kayseri buluşmasında kültürel mirasın korunmasının yanı sıra kentlerin turizm ve tanıtım potansiyelleri ile belediyeler arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımı da gündeme alındı.