Ercan ÇELİK - HABERTİRE | Olay, Tire’ye bağlı Dağdere Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 12 yaşındaki Akın Uysal, ceviz yemek için çıktığı evin terasında, hemen yakınından geçen elektrik hattına iki eliyle dokundu. Elektrik akımına kapılan çocuk, tellere tutunmuş halde kaldı.
O sırada bir alt katta bulunan kuzeni Hidayet Uysal, tellerin hareket ettiğini fark etti ve terasa koştu. Terasa çıktığında, Akın’ın elektrik akımına kapıldığını ve bilincini kaybetmek üzere olduğunu fark etti. Çocuğu iterek elektrik hattından uzaklaştıran Uysal, olası bir faciayı önledi.
Yakınları tarafından özel araçla Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen Akın Uysal, tedavi altına alındı. Çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak tedbir amacıyla müşahede altında tutulduğu öğrenildi.
YILLARDIR BAŞVURU YAPTIK, ÖNLEM ALINMADI
Olayın yaşandığı evin sahibi Hidayet Uysal, terasın yaklaşık bir insan boyu üzerinden geçen elektrik hattının yıllardır tehlike oluşturduğunu belirterek elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi.
Uysal, hattın evden uzaklaştırılması için defalarca başvuruda bulunduklarını, ancak her seferinde mahalledeki elektrik altyapısının yenileneceği ileri bir tarihin işaret edildiğini öne sürdü.
“KORKTUĞUMUZ SONUNDA BAŞIMIZA GELDİ”
Yaşananları anlatan Hidayet Uysal, şunları söyledi:
“Yıllardır defalarca başvuru yaptık. Bu elektrik hattı, evimizin terasının hemen üzerinden, neredeyse bir insan boyu mesafeden geçiyor. Bırakın çocukların dokunmasını, uzun boylu biri dalgınlıkla tellere çarpabilir. Her seferinde mahalledeki elektrik altyapısının değişeceği ileri bir tarihi işaret ettiler. Hiçbir önlem alınmadı ve sonunda korktuğumuz başımıza geldi. Ben tellerin hareketin ettiğini fark edip terasa koşmasam ne olacaktı? Kuzenim yaralı olarak kurtuldu ama çok daha kötü olabilirdi. Olay sırasında yanında ben olmasaydım bugün çok daha kötü sonuçları konuşuyor olabilirdik.”
Yaşanan olayın ardından aile, benzer bir kazanın tekrar yaşanmaması için elektrik hattının evden uzaklaştırılmasını ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyor.








