Ak Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan Başhekim Fatih Hayali’nin, aday adaylığından çekildiğine, adaylık dosyasının kabul edilmediğine dair ortaya atılan söylentiler asılsız çıktı. Hayali, yarın saat 14:00’te parti binasında aday adaylığını resmen ilan edecek.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz gece ilk olarak HaberTire’nin duyurduğu ve Tire siyaset arenasında bomba etkisi yaratan haberin üzerine, kulislerde Fatih Hayali’nin aday adaylığıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Dün akşam saatlerinde Tire’de neredeyse her yerde konuşulan iddialara göre Ak Parti’nin aday adaylarının dosya teslimi için belirlediği son tarih geçtiği için, İzmir İl Teşkilatı’nın aday adaylığı dosyasını teslim almadığı ve Başhekim Fatih Hayali’nin aday adaylığından çekildiği söyleniyordu. Kulislerde kulaktan kulağa yayılan bu iddiaların yanında Fatih Hayali’nin Çarşamba günü, Tire Devlet Hastanesi’ndeki Başhekimlik görevine geri döneceği söylendi. Hatta bazı vatandaşlar Fatih Hayali’yi bugün Tire Devlet Hastanesi’nde gördüklerini iddia ettiler. Adeta şehir efsanesine dönen Fatih Hayali’nin aday adaylığı başvurusu, şimdiden Tire’deki siyaset gündeminin merkezine oturdu.

 

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Yaklaşık 2 gündür Tire’de hemen hemen her ortamda konuşulan iddiaları, Başhekim Hayali’ye yakın çevrelere aktardığımızda ise; bu iddiaların Fatih Hayali’yi yıpratmak amacıyla bilinçli olarak ortaya atıldığı söylendi. Son edindiğimiz bilgilere göre Fatih Hayali’nin aday adaylığı dosyası genel merkeze ulaştırıldı ve aday adaylığı sürecinde herhangi bir sorun yok.

Yine kendisine yakın çevrelerin belirttiklerine göre, Fatih Hayali yarın saat 14:00’te Ak Parti Tire İlçe Binası’nda dosya teslim törenini yaparak, resmi aday adaylığı açıklamasında bulunacak.

 

AK PARTİ’NİN ADAYI HAYALİ Mİ?

Aday adaylığı sürecinin sona ermek üzere olduğu Tire Ak Parti’de, Fatih Hayali’nin son dakikada aday adayı olması, üstelik il teşkilatının daveti üzerine ilde yapılan bir dizi toplantı üzerine sürpriz olarak Fatih Hayali isminin ortaya çıkması, bazı çevrelerce Ak Parti’nin adayının Fatih Hayali olacağı şeklinde yorumlanıyor.

Bunun yanında Ak Parti’nin diğer aday adayları Mehmet Çeltikcoğlu ve Mehmet Sıtkı İçelli konuyla ilgili sessizliklerini henüz bozmadılar.

 

SOSYAL MEDYAYININ EN TARTIŞILAN KONUSU OLDU

Fatih Hayali’nin aday adayı olmasıyla ilgili haberi yayınlandığımız andan itibaren, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda da gündem olan konuyla ilgili farklı çevrelerden birçok yorum geldi.  Kimi çevreler Fatih Hayali’nin başhekimlik görevinde başarılı olduğunu fakat belediye başkanı olamayacağını söylerken, bazıları ise Fatih Hayali’nin Ak Parti için en güçlü tercih olacağını yazıyor. Bunların yanında Ak Parti’nin, Çeltikcoğlu ve İçelli varken dışarıdan birini aday göstermesinin parti tabanından tepki toplayacağı konuşulurken, kimisi de Fatih Hayali’nin Ak Parti’nin mevcut oylarına artı katacağını söylüyor.

 

ADAY 15 ARALIKTA AÇIKLANACAK

Ak Parti’den hal böyleyken, 5 aralıkta açıklanması beklenen Tire Belediye Başkan adayının; son edindiğimiz bilgiye göre 15 Aralık 2013 tarihinde açıklanması bekleniyor.  
Bu arada "Ak Parti'nin adayı kim olmalı?" başlıklı anketimiz devam ediyor. Oy kullanmak için tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi