Başkan Duran, mesajında şu ifadelere yer verdi;
10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 85. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş en büyük eser olan Cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti'ne adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmış, milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Birlikte Kuvvet Doğar Birlikte Kuvvet Doğar

Bizlerin de her zaman fikir babası, yol göstericisi olmuştur. O'na layık olmak boynumuzun borcudur. Bize armağan ettiği Cumhuriyetimizi ve değerlerini ulus olarak, Atatürk'ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümekle, kurduğu Cumhuriyet’e, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa, milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu düşüncelerle; açtığı yolda hep kalbimizde olan ATA'mızı rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun.”

Editör: Ergün Çelik