Geçtiğimiz günlerde Tire Belediyesi ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ve kapsam dışı ihale modeliyle ilçemize kazandırılan ‘’GES’’ projesinin panelleri Tire

Başkan Duran’dan Balık Pazarı’na ziyaret Başkan Duran’dan Balık Pazarı’na ziyaret

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına döşenmeye başlandı.

BAŞKAN DURAN, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Stadyumun çatısında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a, İz Enerji Genel Müdürü Ali Ercan Türkoğlu, Bartaş Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuşçu ve beraberindeki heyet eşlik etti. Montaj alanında ilgili teknik personellerden bilgi alan Başkan Duran şu ifadelere yer verdi :

‘’Çevreye duyarlı yeşil enerji sisteminin yapım aşamasına süratle başlandı.İlk paneller stadımızın üstüne döşeniyor .Bizim için çok heyecanlı ve gurur verici bir tablo. Bizim gündüzümüz gecemiz, derdimiz Tire .Böylesine büyük yatırımları ilçemize kazandırdıkça şehrimizin marka değerinin daha da artacağına inancımız tamdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana her alanda yatırımlarımızı ziyadesiyle yaptık. Hedeflediğimiz projelerimizin yüzde 90’ını tamamladık.Tekrardan bu projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Dedi.

Tamamlandığında 1.3 Megawatt enerji üretim kapasitesine sahip olacak santral,  Türkiye’ de ilk defa yerel yönetimler arasında imzalanan ‘’ Enerji Performansı Sözleşmesi’’ olması dışında süresi sonunda tamamen Tire Belediyesi tarafından işletilerek, üretirken kazanan örnek model olarak Tire’ye kazandırılmıştır.

ges3-1

ges-1

Editör: Ercan Çelik