Balıkçı esnafının heyecanla beklediği balık pazarı tamamlandı ve hizmete başladı. Balık pazarının açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Başkanı Hüseyin Ulaş, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN DURAN: “TİRELİLER İSTER, BİZ YAPARIZ”

Açılış töreninde konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Şehrimizin bereketine bereket katan esnaf kardeşlerim ve çok kıymetli vatandaşlarım.

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır.’ sözlerini ilke edinen bizler; bugün burada, balıkçı esnafımızın talepleri ve kıymetli vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda bu modern tesisi, balık pazarımızı Tiremize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz.

Seçim öncesi hedeflerimizden biri olan bu güzel tesisi hizmete açarak; daha önce atıl durumda olan ve buradaki esnaf kardeşlerimizin sıkıntı yaşadığı bu alanda yeni bir yapı oluşturup Tireli vatandaşlarımıza yakışır, rahatça alış-verişlerini yapacakları balık hali olarak faaliyete geçirmiş bulunmaktayız.

Büyük bir yatırım ve emekle;

Üzeri tamamen kapalı ,çevremize duyarlı ve kötü kokuyu önleyen su filtreli özel baca sistemine sahip olan, soğuk hava deposu bulunan bu güzel projemizle şehrimize örnek bir ticâri merkez yaptık.

Salı Pazarı gibi Türkiye’nin en büyük halk pazarına sahip olan Tiremize de böyle güzel bir balık hali yakışırdı.Bu vesileyle bu eseri ilçemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Tireliler ister, biz yaparız !

Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun !” dedi.

Dualar ile gerçekleştirilen açılışın akabinde, Tire Belediyesi vatandaşlara balık ekmek ikramında bulundu. Balık pazarını gezen protokol üyeleri ise esnaflara hayırlı işler diledi.

b9

b8

b7-1

b6-1

b5-1

Başkan Okuroğlu, muhtarlarla buluştu Başkan Okuroğlu, muhtarlarla buluştu

b4-1

b3-1

b2-1

Editör: Ercan Çelik