Son yıllarda yeterli yağışların alınmadığı Tire’de bu yıl yüzler gülüyor. Geçen yılların aynı dönemine göre artış gösteren yağışlar hem üreticinin hem toprağın yüzünü güldürüyor. Yağışlarla ilgili değerlendirmede bulunan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Mart ve Nisan aylarında da yağışların devam etmesi durumunda bu yaz bölgede kuraklık sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. Yenişehir Göleti’nde HaberTire’ye konuşan İbişoğlu, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Biz geleneksel olarak her yıl buraya geliyor, yılın değişik mevsimlerinde barajımızı gözlemliyoruz. Şu anda Yenişehir Göleti’nin tam dolu olduğu bir dönemdeyiz. Yaklaşık 3 ay önce buraya geldiğimizde bu göletin dibi görünüyordu. Yaz döneminde geldiğimizde gölette hemen hemen su hiç yoktu.
Allah’a şükürler olsun ki bu sene yağmurlarımız güzel yağdı. Bu yağışlardan sonra göletimiz doldu. Çevredeki derelerimiz kaynaklarımız akmaya başladı. Bazı günlerde de tepelere kar yağdı. Bu kar yavaş yavaş gevşeyerek toprağı rahatlattı gözeneklerin açılmasını sağladı. Bu da bizim için çok önemli. Çünkü tabiattaki bu oluşum yeraltı sularının beslenmesini sağlıyor. Bu yıl yağışlarımız oldukça iyi gidiyor. Önümüzde daha Mart ayının tamamı var. Nisan ayı var. İnşallah bu aylarda da güzel yağışlar alırız ve bu yaz kuraklık çekmeyiz.”

Editör: Haber Merkezi