210 köpeğin katıldığı yarışmada Ahmet Agat’ın Kurzhoor  cinsi olan köpeği  ELSA , Best Boby yarışmasında  1.ciliği alarak şampiyon oldu. 


Ahmet ŞENKİ


Türkiye’de gerçekleştirilen (FCI) ve (KIF) köpek ırkları federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de düzenlenen yarışmada Almanya-Hırvatistan-Romanya-Bulgaristan hakem heyeti tarafından gerçekleştirilen organizasyona Tire’den Ahmet Agat Kurzhoor cinsi av köpeği ile katıldı. Yarışmada birinci olan ELSA Tire’yi temsil ederek geçen yarışmada da CACIB kupasını kazanmıştı.


4 aylık ELSA, Türkiye Şampiyonluğunu kazanarak, Türkiye’yi  Avrupa’da temsil eden ANTON (Narzis) yavrusu olacak. Bundan sonra ki  yapılacak bütün organizasyonlarda Tireyi temsil edecek.


Tire’ye kazandırılan bu başarıdan dolayı mutlu olduğunu belirten  ELSA’nın sahibi Ahmet Agat ‘’ Benim bu sevgim av olarak başladı. Sağ olsun avcı arkadaşlarım ve dostlarımın sayesinde güzel köpekler alarak başladık. Ve sonrasında bu yeterli gelmeyince isim ve kariyer yapmış ırk standartları ve seçenekleri olan kaliteli köpeklere yöneldik. Tabi ki bu işi yapan Türkiye’de çok iyi arkadaşlarımız var. Bende onlardan bu köpeklerin yavrularından almak için talepte bulundum. Yardımcı oldular ve bize de kaliteli ve ırk standartlarının özelliğini taşıyan köpek sahibi yaptılar. Tire’de, arkadaşlarımla kendimizi bu yönde yetiştirmeye çalıştık. Bizde Tire’de avcı dostlarımıza bu konuda yardımcı olur ve başarılarımızı tüm Türkiye’de duyururuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi