Tire’de dün yaşanan olayda evdeki lpg tüpünü kendisi değiştirmek isteyen kadın, sonrasında çakmakla sağlamlığını kontrol etmek isteyince tüp alev aldı ve korku dolu dakikalar başladı.



Serkan ÇİÇEK / HaberTire



Dün saat 16:00 sıralarında Dere Mahallesi Zincirci Sokak numara 32 adresindeki müstakil evde meydana gelen olayda, Tire İtfaiyesinin hızlı ve profesyonel müdahalesi ile büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.  Ahmet Fevzi (87) ve Faize (81) Gümrükçüler isimli emekli çiftin oturduğu evin mutfağındaki tüp bitmişti. Faize Gümrükçüler, biten lpg tüpünü kendi imkanlarıyla değiştirmek istedi. Tüpü değiştirdikten sonra, sağlamlığını kontrol etmek için elindeki çakmağı tüpe tutan Faize Gümrükçüler, tüp bir anda alev alınca neye uğradığını şaşırdı. 

Panikle durumu eşine bildiren yaşlı kadına komşuları da yardıma koştu. Olay yerine anında müdahale eden Tire İtfaiye Ekipleri, hortumu tam oturmamış olan tüpten çıkan alevleri kontrol altına alarak tüpü söndürdüler. Tüm güvenlik önlemlerini alan itfaiye, daha sonra tüpü evin dışına çıkardı.


İTFAİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ
Yaşadığı olay sonrası büyük bir şok geçiren talihsiz kadın, eve anında intikal edip, olaya müdahale eden İtfaiye ekiplerine, teşekkür ederek, “Allah sizden razı olsun!” dedi. Yetkililer, özellikle LPG’nin çok kolay tutuşabileceğini belirterek, vatandaşların evlerindeki tüpleri çok dikkatle değiştirmeleri ve kesinlikle çakmakla kontrol etmemeleri gerektiği yönünde uyardılar. 


Editör: Haber Merkezi