Torbalı Devlet Hastanesi'nde MR cihazı olmadığı için yıllardır Bozyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edilen hastaların imdadına Tire Devlet Hastanesi koştu.


 Hafta içi 5 gün boyunca, her gün MR çektirecek hastalar için Tire Devlet Hastanesi, Torbalı'dan ücretsiz servis kaldırıyor. Tire'deki hastanede tüm işlemleri ile ilgilenen yetkililer, MR çekimi bittikten sonra hastaları tekrar Torbalı'ya geriye getiriyor. 1 Kasım tarihinde başlayan bu uygulama ile hastalar rahat bir nefes almış oldu.



TİRE, BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ADIM ATTI
Torbalı Devlet Hastanesi'nde kurulduğu günden bu yana MR cihazı bulunmuyor. Hastalar, MR çektirmek için sevk edildikleri Bozyaka Devlet Hastanesi'ne kendi imkanları ile gitmeye çalışıyor ve büyük sıkıntılar yaşıyordu. Tire Devlet hastanesi bu sıkıntıyı çözmek için Torbalılı hastalara kucak açtı. Tire Devlet Hastanesi yönetimi, Radyotek Özel Sağlık Hizmetleri firmasıyla anlaştı ve bu firma tarafından haftanın 5 günü Torbalılı MR çektirecek hastalara Tire'ye götürülüyor. Oradaki kayıt gibi tüm işlemleri firma elemanları tarafından gerçekleştiriliyor. Ardından MR çektiren hastalar tekrar Torbalı'ya getiriliyor. 

Editör: Haber Merkezi