Tireli usta fotoğrafçı ve gazeteci Mehmet Arslan, son yolculuğuna uğurlandı.

 

Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Uzun yıllar Tire’de fotoğrafçılık ve gazetecilik yapan, Tire basın camiasında herkesin “usta” diye bahsettiği Mehmet Arslan, hastalığa daha fazla direnemeyerek, evinde yaşamını yitirdi. Yaklaşık 4 yıldır, “KOAH” olarak bilinen kronik solunum yetmezliği hastalığıyla mücadele eden ve son 1 yıldır evde solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren duayen gazeteci geçtiğimiz cumartesi günü sabaha karşı hayatını kaybetti.

Uzun yıllar HaberTire’de yazdığı “Seçim Senaryoları” isimli yazı dizileriyle, seçim dönemlerinde Tire siyasetine damgasını vuran Arslan’ın cenaze namazı Mehmet Akif Camii’nde kılındı. Cenazeye Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri İlhan Agat ve Ahmet Küçükler, Ak Partili aday adayları Mehmet Sıtkı İçelli ve Mehmet Çeltikcoğlu, CHP’li aday adayı Mustafa Güngör, Tire Spor Kulüp Başkanı Yılmaz Kocaoğul, Tire Süt Kooperatifi Genel Koordinatörü Turgay Batman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bozkurt ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Oldukça büyük bir kalabalıkla kılınan cenaze namazının ardından Tire Asri Kabristanlığı’na kaldıraln Arslan’ın cenazesi, burada dualarla toprağa verildi.

 

SON ÖĞÜDÜ 5N 1K OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde doğum günü vesilesiyle Tireli genç basın mensupları tarafından hasta yatağında ziyaret edilen Arslan, gazetecilere öğütlerde bulunmuştu. Gazeteciliğin çok yönlü bir meslek olduğunu belirten Arslan, gençlere gazeteciliğin olmazsa olmazı 5N 1K kuralını unutmamaları gerektiğini söylemişti.

 

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

18 Kasım 1947 doğumlu olan Arslan, Yeni Asır, ÖRT, Tire Gündem Gazetesi, Radyo Show 94, HaberTire Gazetesi, Büyük Tire Gazetesi gibi bölgesel medya kuruluşlarında yıllarca başarıyla görev yapmış, sadece Tire’de değil bölgede de tanınmış bir gazeteciydi. HaberTire’nin internet sitesinde yıllarca yazdığı “Seçim Senaryoları” serisiyle Tire siyasetine damgasını vuran büyük ustamızdan öğrendiğimiz pek çok şey oldu. HaberTire Gazetesi olarak kendisini ve bize kattıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Yazdığımız her haberde, çektiğimiz her fotoğrafta yaşamaya devam edecek. Başımız sağ olsun.


VİDEO:

Editör: Haber Merkezi