Tire’ye bağlı Yenişehir Köyü’nde ikamet eden ve Tire’de bir kebapçı dükkânında bir buçuk yıldır çalışan ve hazır asker olan İlhan Dede (20)’den 20 gündür haber alamayan ailesi yaşamından endişeli olduklarını belirtti.


Faruk ÇARK


Tire’ye bağlı Yenişehir Köyü’nde oturan Dede ailesi, 20 gündür haber alamadıkları oğulları İlhan Dede’yi sürekli cep telefonundan aradıklarını ve Tire İlçe Jandarma’ya da kayıp bildirimi yaptıklarını söylediler.


Baba Kazım Dede, oğlunun nerede olduğunu bilmediğini ve ölü veya diri bulunmasını istediğini söyleyerek, “Güvenlik güçlerinden yardım eli bekliyorum. Oğlumu sağ veya ölü ne olursa olsun bulsunlar. Nerede olduğunu bilen duyan ve görenlerin jandarma komutanlıklarına ve 155 polis imdata haber vermelerini istiyorum.


YÜREK DAĞLAYAN FERYAT
Kayıp gencin, hafif şekilde özürlü ve başı önüne eğik, ağır başlı ve gözlüklü ve hazır asker olduğunu söyleyen baba Kazım Dede’nin feryatları yürek dağladı. Dede, “Bu yıl askere gidecek oğlum. Görenlerin ve haber alanların 0536 543 12 09 ve 0539 775 77 17 numaralı telefonlardan bizlere ulaşmalarını ve güvenlik birimlerine haber vermelerini istiyorum. Oğlumun hayatı tehlikede olabilir. İnsaniyet namına görenler haber versin bize. Gece gündüz kendisinden bir tek haber gelmesini bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi