Televizyon ekranlarında yeni başlayacak olan "Güğümler Yarışıyor" adlı yarışma programının ilk dört bölümü Tire'de çekilecek. Tv ekranlarında ilk kez yapılacak olan yarışmanın tarım kanallarına yeni bir boyut kazandırması bekleniyor.
Ercan ÇELİK


Programın yapımcılığını tecrübeli televizyoncu Bülent Eryılmaz yerine getirirken, yönetmenliğini Tireli ödüllü yönetmen Aydın Özbey üstleniyor. Sunuculuğunu Tire Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinden Talha Kösten'in yapacağı Güğümler Yarışıyor, tarım alanında yayın yapan tematik kanallarda bir ilk olacak.
Aralık ayında yayınlanmaya başlayacak olan projenin fikir sahibi ve yönetmeni Aydın Özbey, "Tarım Türk" televizyonu ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan Güğümler Yarışıyor'un, hayvancılık üzerine bir yarışma programı olduğunu belirtti.  Dört yarışmacının birer ineğiyle katılacağı yarışmada yarışmacıların bir hafta boyunca kameralarla takip edileceğini ifade eden Özbey,  veterinerlerden oluşan jüri üyelerinin puanları ve yarışmacıların ineklerindeki süt veriminin değerlendirilmesi ile sonuçlanacak olan yarışmada bütün yarışmacılara çeşitli ödüller verileceğini söyledi.

"DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜRLER"
Bu yarışmanın Tire'de başlamasına etken olan yönetmen Aydın Özbey "Bu yarışma ile üreticilerin hem eğlenecekleri hem de bilgilenecekleri bir yarışma ortaya koyacağız. Güğümler Yarışıyor'un çekimlerinin Tire'de başlayacak olması Tire içinde bir kazanç olacaktır. Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yeri olan hayvancılığın ekonomik yönünün yanında bir gönül işi olduğunu izleyicilerle paylaşmak istiyoruz. Bu projenin başarısına Tire'nin önde gelen iş adamlarının ve kurumlarının katkıda bulunması bizi sevindirecektir. Projeye şu ana kadar destek veren kişi ve kurumların olması bizi çok mutlu etti. Özellikle gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle Nejdet Ekinci,Mustafa Biricik ve Muharrem Başargan'a çok teşekkür ediyoruz. Bu yarışma ile hayvancılık yapan vatandaşlarımızın samimiyetle temsil edildiği bir program ortaya çıkacak ve bir çok kişinin hayvancılığa bakış açısı değişecektir. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



"TİRELİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"
Güğümler Yarışıyor sunucusu Talha Kösten ise yarışmayla ilgili şöyle konuştu: "Tire'de çekilecek bu yarışmada sunuculuk yapacak olmam aldığım profesyonel oyunculuk eğitiminin yanında benim için oldukça keyif verici bir uğraş olacak. Beni hayvancılıkla tanıştıran bu proje ile yabancı olduğum hayvancılık sektörü hakkında da bilgi sahibi olmuş oluyorum. Tire'nin de güzelliklerini bu program sayesinde ekrana taşıma fırsatı buluyoruz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tüm Tirelilerden programımıza destek bekliyoruz." 
Yarışmaya başvurmak isteyen yarışmacılar ve destek vermek isteyen sponsorlar 507 645 43 65 numaralı telefondan yarışma yöneticilerine başvurabilirler.




Editör: Haber Merkezi