İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 30 gönüllü düzenlenen kampanyayla organlarını bağışladı.

Ercan ÇELİK

Tire’de “organ bağışı” konusunda sürdürülen kampanya meyvelerini vermeye başladı. İlçede, Temmuz ayından bu yana toplam 113 gönüllü organ bağışında bulundu. Tire Emniyet Müdürlüğü de, ‘Organ Bağışı Haftası’ nedeniyle düzenlenen kampanyaya kayıtsız kalmadı. Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapan emniyet personelinden toplam 30 gönüllü imzaladıkları formların ardından organlarını bağışladı. Tire Emniyet Müdürü Fatih ve Eşi Fadime Kiremitçi ise örnek bir davranış sergileyerek, üst düzey emniyet yöneticileri ile birlikte organlarını bağışlayan isimler arasında yer aldı.

 
“BİR HAYAT BİTERKEN, BİR HAYAT BAŞLATALIM”
“Gelin organ bağışlayalım, bir hayat biterken bir hayat başlatalım” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, kampanyaya katılıp, organlarını bağışlayan personele gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Kiremitçi, “Biz emniyet teşkilatı olarak Türkiye’de yaşayan herkese hizmet etmek için kan veriyoruz kanımızla, şehit oluyoruz canımızla. Burada teşkilat olarak vatandaşlarımıza örnek olmak ve organ bağışı konusunun önemini vurgulamak için bir aradayız. Yaşam boyu kullandığımız, bizi yaşatan organlarımızın, bambaşka hem de tanımadığımız insanları yaşatmak amacıyla kullanılması ve bu organlardan bağışlayanların herhangi bir menfaatinin olmaması, kavram olarak gerçek bir bağış olduğu gibi aynı zamanda büyük bir insanlık örneğidir. Bu aynı zamanda insanın yaşama duyduğu saygının da bir ifadesidir. Dünya malının dünyada kalacağı bilinciyle, sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına da bir şeyler yapabilme duygusunun da doruk noktasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu bağış daha ziyade yaşayanları ilgilendiren bir olgudur. Organ bağışının önemini, insanlar kendisinin veya bir yakınının ihtiyacı olduğunda daha iyi anlıyor. Gerçekten topluma faydalı olmak istiyorsak, örnek olmalıyız. Bizler de bu kampanyaya katılarak, üzerimize düşen vazifeyi yerine getirerek öncülük etmek istedik. Organ bağışı konusunun herkesin üstlenmesi gereken sosyal bir sorumluluk olduğunun bilincinde olan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bu konunun hassasiyetinin farkında olduğumuzu göstermek için gönüllü olan arkadaşlarımızla birlikte organ bağışı kampanyasına katılmaya karar verdik. Gönüllü olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Organ bağışı konusunda yaşanan en büyük sıkıntı ise hayattayken bağışta bulunan donörlerin, ölümünden sonra organ bağışına yakınlarının izin vermemesi olarak gösterildi.

Editör: Haber Merkezi