Tire Verem Savaş Dispanserinin arkasında bulunan, yarım aşırı aşkın yaşları olan kızılçam ağaçlarının kesilmesi, kimi vatandaşların tepkisine neden oldu. Durumu Gazetemize bildiren vatandaşlar, ağaçların niçin kesildiklerini merak ettiklerini de belirttiler.
Konuyla ilgili yaptığımız görüşmeler sonrasında, 50-60 yaşlarında oldukları tahmin edilen çam ağaçlarının çok fazla büyüdüğü, gerek arka bahçesinde yer aldığı Dispanser binası, gerekse yakın mesafelerle çevresinde sıralanan apartman binalarına zarar verdiği ve tehlike unsuru olmaya başladığı öğrenildi.


Çevre apartmanlarda yaşayan ve ağaçların yarattığı tehlikeden dolayı mağdur olan vatandaşların talebi ve Verem Savaş Derneği’nin onayı ile gerekli kurumlardan alınan onay sonrasında çam ağaçları geçtiğimiz günlerde kesildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İZİN ALINMIŞ
Konu hakkında bilgisi olan ve bu bilgileri basın aracılığı ile Tire kamuoyu ile paylaşan Tire Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kemal Akbulut, “1974 yılından 2001 yılına kadar Dispanser’de hekim olarak çalıştım. Şuanda da Dernek’te yönetim kurulu üyesiyim. Dispanserin arka bahçesinde bulunan çam ağaçları, dispanser kurulduğu yıllarda fidan halindeydi. Elli yılda çok büyüdüler. Dispanserin ve etrafta bulunan evlerin çatılarına pencerelerine zarar vermeye başladı. Bizde, Sağlık Bakanlığı’na müracaat ettik ve izin alarak, ağaçları işçi tutup kestirdik.  İzinsiz yapılan bir şey yok” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi