İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğünce il genelinde yürütülen “Hayat Senin Ellerinde” projesi kapsamında Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Organ Bağışı ve Önemi” konulu konferans düzenlendi. Konferansı takip edenler arasında Tire Müftülüğü personeli de yer aldı.

Tire Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Müge Padır ile Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ulvi Toprak organ bağışının önemi ve yapılan bağışlar üzerine birer konuşma yaptı.

CAN CAN KATMAK
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Toprak yaptığı konuşmada, “Tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle, görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, hayatta olan, ya da beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan, sağlıklı organın nakledilmesidir. Yani, cana can katmaktır” dedi.
BİR İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİRSİNİZ 
Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Müge Padır, organ bağışıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de organ bağışının yeteri kadar olmadığını ve bu yüzden organ ve doku bağışı konusunda farkındalık yaratmak istediklerini, sağlıklı her organın bağış yapılabileceğinden bahsederek, bağışlanacak organlar ile bir insanın hayata yeniden tutunabileceğinin önemi belirtti.


TÜRKİYE’DE % 6-7, AVRUPA’DA % 30-35 SEVİYESİNDE
Padır, vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Türkiye’de % 6-7 seviyesinde olan organ bağışı oranın Avrupa’daki ülkelerde % 30-35 seviyelerinde olduğunu açıkladı. Vatandaşların yoğun ilgisi gören konferansın ardından, Tire İlçe Sağlık Müdürlüğünün açtığı organ bağışı standında kimi vatandaşlar organ bağışında bulundu.

Editör: Haber Merkezi