Klasik otomobil tutkunlarını heyecanlandıran olay önceki gün Tire’de yaşandı. Yıllardır kullanılmayan 1979 Model orijinal 62 BİN kilometredeki Murat 131 marka otomobil, yeniden gün yüzüne çıkarıldı. 1979 yılında Merhum İbrahim Kayalıer tarafından sıfır olarak alınan Murat 131 marka otomobil, henüz 62 BİN kilometredeyken evin bahçesine kapatıldı. Hiçbir sorunu olmayan ve ilk günkü gibi orjinalliğini koruyan araç yıllardır kullanılmıyordu. İbrahim Kayalıer’in vefatından sonra bahçede yatmaya devam eden otomobil yıllar sonra klasik araç tutkunu Hasan Karadişioğlu tarafından çıkarıldı. Eşinin vefatından sonra otomobilin yok olup gitmesine gönlü razı olmayan 80 yaşındaki Akile Kayalıer, eşinden kalan hatırayı kıymetini bileceğine inandığı Hasan Karadişoğlu’na sattı.

DUVAR YIKILINCA VİNÇ YARDIMIYLA ÇIKARILDI

Karadişoğlu, satışın ardından otomobili bulunduğu yerden çıkaracakken evin duvarı yıkıldı. Kapıdan çıkarılamayan otomobil, vinç yardımıyla havadan çıkarıldı. Çekicinin üzerine koyulan otomobil restorasyon için sanayi sitesine götürüldü.

ARAÇ RESTORE EDİLİP SERGİLENECEK

Aracın yeni sahibi Hasan Karadişoğlu, restorasyon çalışmasından sonra aracı işyerinde sergileyeceğini söyledi. HaberTire’ye konuşan Karadişoğlu, “1979 model bir araç bulduk. Boyasız, kazasız, hatasız. İlk sahibinden bu araç. Biz zaten bu işlerle uğraşıyoruz. Klasik araba tutkunuyuz. Akile teyzemizle konuştuk aracı satın aldık. Tam aracı evden çıkaracakken bahçe duvarı yıkıldı. Aracı kapıdan çıkaramadığımız için vinç yardımıyla kaldırarak çıkaracağız. Aracın en büyük özelliği 79 senesinden bu yana orijinal kalması. Kilometresi 100 BİN’i devirmemiş. Şu an 62 BİN kilometrede. Aracı buradan çıkardıktan sonra restorasyona sokacağız. Tabii ki bunu orijinalliğini bozmadan yapacağız. Daha sonra bu aracı sergileyeceğiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi