Tire Mabetlerini Koruma ve Onarma Derneği tarafından, hayırseverlerin yaptığı yardımlar sayesinde, inşa edilen İbni Melek Camisinin yapımı çalışmaları, temelinin atılmasının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. 
Maddi durumu yerinde olan, çok sayıda zengin vatandaşın yaşadığı ilçemizde, caminin bulunmadığı bir mahallede yapılan ve önemli bir ihtiyacı gidermesi beklenen İbni Melek Camii inşaatının bir türlü bitirilememesi, düşündürücü ve üzüntü verici bir durum. 

İNŞAATIN YAKLAŞIK 3’TE 1’İ DURUYOR
Her sene, ‘bir sonraki ramazan ayına kadar yetiştirilmeye çalışılacağı’ ifade edilen, fakat bir türlü bu amacın gerçekleştirilemediği İbni Melek Camisinin ne zaman biteceği büyük merak konusu. Şuanda içerideki bazı ek duvarların örülmesi çalışmalarının sürdüğü caminin inşaatının yaklaşık 3’te 1’inin kaldığı çalışmaları sürdüren ustalar tarafından dile getirildi. 

HAYIRSEVERLERİN KATKISI BEKLENİYOR
İki minareli olması planlanan fakat minaresinin biri halen yapılmayan caminin kalan yapım çalışmalarının hızlı şekilde bitmesi için maddi durumu yerinde olan Tireli vatandaşların ve iş adamlarının hayırseverliklerini göstermeleri gerekiyor. 

VATANDAŞ NE ZAMAN BİTECEK DİYE BEKLİYOR!
Yaklaşık 1 ay sonra başlayacak olan bu yıl ki ramazan ayına da yetişmesi mümkün olmayan çalışmaların bir sonraki yılın ramazan ayına yetişmesi Fatih Mahallesi sakinleri başta olmak üzere  tüm Tireli vatandaşların ortak temennisi ve beklentisi.

AYNI ANDA 1500 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK
Bitirildiğinde Tire’nin en büyük, görkemli ve de güzel camisi olacak olan mabette aynı anda 1500 kişi namaz kılabilecek. 1210 metrekare alan üzerine yapılan camii tamamlandığında Tire’nin 54. Camisi olarak hizmet vermeye başlayacak. 2010 yılı sonbaharında temeli atılan ve 2013 yılında tamamlanması planlanıp öngörülen cami inşaatının 2 milyon liraya mal olacağı belirtilmişti. 


 

Editör: Haber Merkezi