Ergün ÇELİK

Tire’de Faik Tokluoğlu Bulvarı ile Gençlik Caddelerinin kesiştiği kavşakta karpuz satıcılığı yapan 42 yaşındaki Arif Yeşiler, son zamanlarda sıkça karşılaşılan kabak aşısından olma karpuzlara karşı savaş açtı. Bulduğu her fırsatta vatandaşı uyaran Yeşiler, kabak aşısı çıktığından beri insanların yeterince karpuz tüketmediğini söyledi. Çocukluğundan bu yana karpuz işi içinde olduğunu ifade eden Arif Yeşiler, bulduğu sıra dışı bir yöntemle vatandaşı uyarmaya başladı. Karpuz tezgâhının üzerine büyük bir pankart asan Yeşiler, pankarta ‘Gabak Karpuza Hayır’ yazdırdı. Karpuz almaya gelen ve tezgahın önünden geçen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören pankart, görenlerin yüzünü güldürüyor.

“KABAK AŞISI KABAK TADI VERDİ”

Kabak aşısının kabak tadı verdiğini belirten deneyimli karpuzcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Ben yıllardan beri her yaz döneminde Tire’de karpuz satarım. Özellikle son 5 yıldan bu yana kabak aşısı karpuzlar piyasaya çıktı. Kabak aşısı karpuzlara bakıldığında kusursuz görünüyor. İçleri de kıpkırmızı. Gelin görün karpuzdan bir dilim aldığımızda kalanını çöpe atıyoruz.

“KARPUZCULARA GÜVEN KALMADI”

Durum böyle olunca insanlarımızın da kafası karışmaya başladı. Tezgahta vatandaşa güzel karpuzları satmakta bile zorlanır hale geldik. Ne yazık ki artık insanlarımızın karpuzculara güveni kalmadı. Herkes gerçek lezzetli karpuz satsa hiçbir sorunumuz kalmayacak.

“TİRE HALKINA KABAK KARPUZ YEDİRMEYELİM”

Yıllardır ekmeğini Tire halkından kazandığını söyleyen Arif Yeşiler, kabak karpuz satan diğer meslektaşlarını uyarmayı da ihmal etmedi. Yeşiler, diğer meslektaşlarına yönelik çağrısında; “Hepimiz ekmeğimizi Tire’de kazanıyoruz. Ne olur Tire halkına kabak karpuz yedirmeyelim. Tire Halkı her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi

Editör: Haber Merkezi