Tire Devlet Hastanesi önündeki işyerlerinin bulunduğu alana, tek yön olduğu için koyulan araç kapanı, dalgın sürücüleri avlıyor.



Ercan ÇELİK / HaberTire

Tire Devlet Hastanesi yanında bulunan eczane, medikal ve çeşitli dükkanların yer aldığı alanda geçtiğimiz aylar yapılan düzenleme sonrası Acil Servis’in batı çıkışına araç kapanı yerleştirildi. Araçların ters yönden çıkışını ve dolayısıyla Hastane Kavşağı’na ters girmelerini önlemek amacıyla yapılan düzenleme, kavşakta yaşanacak olası trafik kazalarının önüne geçiyor. Fakat tabelalarla ikaz edilmesine rağmen birçok dalgın sürücünün, ters yönden çıkmak isterken araç kapanının üzerinde lastikleri kullanılamaz hale geliyor. Öyle ki alandaki bazı esnaflar, neredeyse hafta bir yada iki aracın, uyarı levhalarını farketmeyerek kapanın üzerinden geçtiğini ve yolda kaldığını iddia ediyor.



KAPAN MI TUZAK MI?
HaberTire’ye konuşan Hastane Meydanı esnafları, kapan yerleşiminin hatalı olduğunu vurgulayarak, “İnsanlar acil servise zaten dalgın geliyorlar. Acil servisten çıkmak isterken, dalgın olmaları ve ters yönden çıkmaları gayet normal. Burada her hafta en az bir aracın lastiklerinin parçalanışına tanık oluyoruz. Acil çıkışından sonra sola dönüldüğünde hemen yolun başında yer alan araç kapanı, kapan değil adeta bir tuzak gibi ters yönden çıkan sürücüleri bekliyor.” Şeklinde konuştular. 
Kapan yerleşiminin acil servis çıkışından sonra sola dönüşte hemen yolun başında yer almasının yanlış bir yerleşim olduğunu belirten esnaf, sürücünün uyarı tabelalarını gördüğünde zaten kapanın üzerinde olduğunu belirtti. Bazı esnaflar bu sorunun, kapanın biraz daha ileri alınmasıyla çözülebileceğini belirtirken, bazıları ise acil servis çıkışına araç kapanı koyulması konusuna pek sıcak bakmıyor. 


“SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ”
Hastane yanındaki işyerleri önünde yapılan meydan düzenlemesinden dolayı satışlarının %50’ye varan oranlarda düştüğünü belirten bazı esnaflar ise hastanenin batı tarafından araçlara çıkış verilmemesinin, kendilerini mağdur ettiğini dile getirdiler. Araçların sadece acil servise girerken, dükkanların önündeki yolu kullandığın belirten esnaflar, “Zaten vatandaşın işi acil olduğu için bu yolu kullanıyor ve girişlerde herhangi bir alışveriş olmuyor. Dükkanlarımızın bulunduğu taraftan çıkış olmadığı için de hem poliklinikler hem de acil servis çıkışında asıl alışveriş yapacak olan vatandaşlar diğer taraftan çıkış yapmak zorunda kalıyor ve bu durum da bizim satışlarımızı ciddi derecede düşürüyor.” Dediler. 


Buradaki en mantıklı çözümün Hastane Kavşağı’nda yapılacak bir genişletmeyle, hem  acil servisten hem de poliklinikler tarafından çıkışın serbest yapılması olacağını belirten esnaflar,  bu sayede hem hastaların hem de esnafın mağduriyetinin giderilmiş olacağını savundular.

Editör: Haber Merkezi