Bayındır’lı SMA hastası 3 yaşındaki Defne Işıkdere’nin kaderi değişti. Minik Defne, uzun zamandır hayalini kurduğu ‘Zolgensma’ gen tedavisi ilacına nihayet kavuştu. Dubai Al Jalila Childrens hastanesinde, Nisan ayının başından buyana tedavisi başarıyla devam eden minik kızdan yüzleri güldüren haberler ise arka arkaya gelmeye başladı. Işıkdere ailesi uzun yıllar ölümle mücadele eden kızlarının fiyatı 2 milyon 250 bin dolar civarında olan tedaviyi almasıyla birlikte hızlı şekilde iyileşme sürecine girdiğini kaydetti. 

İLACINA SIMSIKI SARILDI 
Güzel günlere ulaşmalarında hayırseverlerin katkısının çok büyük olduğunu belirten Işıkdere ailesi, “Dubai uçağına bindiğimizde artık kötü günlerin geride kaldığını biliyorduk. Ailecek bir otele yerleştik. Defne, yoğun bir tedavi süreci yaşıyor. Bir yandan gen tedavisi ilacını alırken biryan dan da kortizon tedavisi görüyor. İlaç kürü, uzmanların gözetiminde fizik tedaviyle destekleniyor. Gözle görünen hızlı bir değişim yaşıyor. Eskiden kaslarının güçsüzlüğü nedeniyle sol yanından sağına dönemeyen Defne, artık üç tekerlekli oyuncak bisikletini sürüp, yatağında doğrulabiliyor. Eskiden yapamadığı birçok şeyi yaptığını görmek onu çok mutlu ediyor. Defalarca aynı şeyleri yapmaktan büyük keyif alıyor. Fizik tedavi ve su terapisi ile kasları her geçen gün güçleniyor. Yıllardır süren diyeti de sona erdi. Defne, ilk kez çorbasına ekmek doğrayıp yediğinde yüzündeki mutluluğu görmenizi isterdik” şeklinde konuştu.

SIRA AYAZ BEBEKTE
Dubaili doktorların tedavi süresi hakkında kesin bir tarih vermediklerini belirten anne Öznur Işıkdere “Buradan tamamen iyileşerek döneceğiz. Tire’de, SMA’lı Mehmet Ayaz bebeğinde bir an önce hayata tutunmasını istiyorum. Defne’nin kampanyasında yer alan gönüllü grubumuz tüm güçleriyle Ayaz bebeğe destek veriyor. Ayaz’ın ailesinin yaşadığı stresi çok iyi anlıyorum. Umutlarını kaybetmesinler, aynı kaderi paylaşan Defne ve Ayaz’ın birlikte koşup oynadıkları günleri hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

AÇ UYUYOR
Tire’de, üçüncü yaşını dolduran ve 13 buçuk kilo sınırına yalnızca 900 gr kalan SMA’lı Ayaz bebeğin yaşam mücadelesi ise sürüyor.  Anne Zeynep ve baba Ali Sındıraç, “Yardım kampanyasına ön ayak olacak ve kamuoyunda ses getirecek tanınmış kişilere ve kurumlara ihtiyacımız var. Ayaz, yarı aç yaşıyor. Siz çocuğunuzu hiç aç uyutmak zorunda kaldınız mı? Bunun nasıl ir duygu olduğunu biliyor musunuz? Sağlıklı yaşamak, yaşıtları gibi koşup oynamak onun da hakkı. Defne ile aynı yaşta olan Ayaz’ımızın boynu bükük kalmasın. Yurtdışında tedavi şansımızın sürmesi için 900 gr sınırını aşmamamız gerekiyor” dediler.


 

Editör: Haber Merkezi