İzmir’in Bayındır ilçesinde develer SMA’lı minik Defne için arenaya çıktı. SMA TİP 2 hastalığı ile boğuşan iki buçuk yaşındaki Defne Işıkdere’nin tedavisine destek için Elifli’de düzenlenen güreşlere Ege ve Marmara’nın tanınmış savaşçı tülüleri katıldı. Büyük bir heyecana sahne olan güreşler, ‘ayak’, ‘orta’, ‘başaltı’ ve ‘baş’ kategorilerinde düzenlendi. Elifli güreş alanını sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran binlerce seyirci güneşli havanın tadını piknik yaparak çıkardı.

BAYINDIR DEFNE İÇİN TEKYÜREK OLDU

Güreşleri Başkan Yardımcısı Osman Kadan ile birlikte izleyen AK Partili Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Öznur ve Murat Işıkdere çiftinin SMA TİP 2 hastası sevimli kızları Defne’nin tedavisi için Bayındırlıların ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, “Defne kızımız, bu zorlu süreçten sağlına kavuşarak çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

DAYAN DEFNE

Kızları Defne’nin yurtdışındaki tedavi masraflarının 20-23 milyon lira arasında değiştiğini ifade eden Öznur ve Murat Işıkdere çifti, “Zolgensma adlı gen tedavisi yöntemi için zamanla yarışıyoruz. Kızımıza geç tanı konulduğu için çok zaman kaybettik. Onun da, ağabeyi Rüzgar gibi koşup oynayacağı günleri hayal ediyoruz. Yasal yardım kampanyaları devam ediyor. Umudumuzu canlı tutmak istiyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz. Defne yaşam savaşını kazanacak” şeklinde konuştular. Işıkdere ailesiyle birlikte hareket eden gönüllü grubu ise Instagram ve facebook üzerinden “@defne.icin.adim.ol” adlı hesaptan gerçekleştirdikleri canlı yayınlarla Defne için çabalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi