Tire’de, SMA Tip 2 hastası Ayaz bebek 3’ncü yaşını ailesiyle birlikte buruk kutladı. Yurtdışındaki tedavisi için gerekli 2 buçuk milyon doların toplanması için sürdürülen bağış kampanyasının durma noktansa geldiğini belirten Sındıraç ailesi, “Ayaz büyüyor ama zaman hızla tükeniyor” dediler.

İzmir Tire’de, SMA Tip 2 hastası Ayaz bebek, 3’ncü yaşını ailesiyle birlikte buruk kutladı. Yurtdışında, ’Zolgensma’ gen tedavisi için gerekli 2 buçuk milyon doların toplanması için sürdürülen bağış kampanyasının neredeyse durma noktansa geldiğini belirten Sındıraç ailesi, “Ayaz büyüyor ama onun için zaman hızla tükeniyor” şeklinde konuştular.

PASTASINDAN YİYEMEDİ

Devam eden valilik izinli bağış kampanyasının yüzde 33’ler seviyesinde olduğunu kaydeden aile, “Ramazan ayından sonra bağışlarda önemli ölçüde yavaşlama oldu. Kermes, sergi gibi her türlü bağış etkinliği kendi imkanlarımızla düzenlemeye çalışıyoruz. Süre uzadıkça, günler geçtikçe yalnız kaldık. Anne ve baba olarak ne kadar yetebiliriz? Bize sosyal medyadan destek verecek, kampanyamızı yurt içinde ve dışında örgütleyecek çok sayıda gönüllüye ihtiyacımız var. Ayazımız, 3’ncü yaşını kutlarken sırf kilo almasın, tedavisi aksamasın diye mumlarına üflediği doğum günü pastasını bile oğlumuza yedirmekten imtina ediyoruz. Kilo sınırına 1 buçuk kilo kaldı. Daha fazla kilo almamasın diye Ayaz’ı geceleri neredeyse aç uyutuyoruz. Çocuğunun aç olduğunu bilmek bir anne ve baba için ne kadar zor” dediler.

HAYDİ BAŞARIRSIN İZMİR

Diğer SMA’lı çocuklarda olduğu gibi etkin bir kampanya ile Ayaz’ın tedavisi için gerekli miktarın kısa sürede toplanacağına inandıklarını belirten baba Ali Sındıraç, “Kurum, kuruluş, meslek odaları, birlikler, dernekler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan da maddi, manevi destek bekliyoruz. Ayaz bebeği tedavisi için yurtdışına götürecek o uçağa bindirelim. Vicdan sahibi İzmirlilerin sesimizi duyacağına eminiz. Ne olur bize destek olun yol gösterin?” diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi