Ercan ÇELİK

Depo krizinin aşılmasının ardından Tire ve bölgedeki üreticilere randevuyu açan TMO, bu sabah itibariyle Tire’de Bekleme mevkiinde bulunan depoda alımlara başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan alımlar için çok sayıda üretici, buğdayını depoya getirdi. Traktörüyle depoya gelen üreticiler, kantara girdikten sonra numune veriyor ve taahhüt karşılığı ürünlerini depoya bırakıyor.

Sabah saatlerinde depoyu Tire Belediye Başkanvekili Hakan Ayhan, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, CHP Tire Belediye Meclis Üyesi Ali Gülcü ve Ak Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Uğurlu ziyaret etti. Buradaki TMO görevlileri ve üreticilerle görüştüler.

ÜRETİCİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Buğday alımı ile ilgili açıklama yapan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Bugün itibariyle Toprak Mahsülleri Ofisi, ilçemizde ve çevre ilçelerdeki buğdayların alımına başladı. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; Küçük Menderes Havzası’nda sadece Tire’de depo açıldı ve çevre ilçelerin de buğdayları, hububatları Tire’de alınacak. Çiftçimizin buraya gelirken getirmesi gereken bazı evraklar var. Önce E-Devlet’ten TMO’nun sayfasına girip randevu alacak. Buğdayını yükleyip buraya gelirken, ÇKS belgesi, banka hesap numarası, ve özellikle kimlik fotokopisi ile ÇKS belgesi olan çiftçinin kendisinin bizzat gelmesi gerekiyor. Çünkü burada imza atıyor. Çiftçimizin günlük getirebileceği buğday miktarı 8 ton. Aynı çiftçinin 3 gün randevu alma hakkı var.” Dedi.

Depo krizi aşıldı: TMO, Tire’de buğday alımına başlıyor Depo krizi aşıldı: TMO, Tire’de buğday alımına başlıyor

İBİŞOĞLU, AYHAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Deponun sağlanmasıyla ilgili de konuşan İbişoğlu, “Alım yerinin temininde TMO yetkilileri birkaç sefer ilçemize geldiler gittiler. Yine geçen sene bu depoda almıştık. Sağ olsun iş adamı, Belediye Meclis Üyesi, şu anda Belediye Başkanvekilimiz Hakan Ayhan, deposunu TMO’ya bedelsiz olarak tahsis etti. Kendisine buradan ayrıca teşekkür ediyoruz Tire çiftçileri adına. Çiftçimizin rahatlamasını sağladılar. TMO da alımlara bugün başladı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Ct3

Ct4

Ct2

Editör: Ercan Çelik