Ülke genelinde olduğu gibi Tire’de de motosiklet kullanımına duyulan ilgi çığ gibi büyüyor. Emniyet kayıtlarına göre 14.500 tescilli motosikletin bulunduğu Tire’de, farklı şehirlere kayıtlı motosikletlerle birlikte 20.000 motosikletin trafikte olduğu tahmin ediliyor. Bu sayıya elektrikli motosikletler dahil olmazken motosiklete duyulan ilgi günden güne artıyor. Pratik ve ekonomik olması sebebiyle tercih edilen motosiklet kullanımı, pandemiden sonra önemli ölçüde arttı.

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

EMNİYET YETKİLİLERİ UYARDI

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, muhtemel motosiklet kazalarına karşı vatandaşı uyardı. Motosiklet kazalarında birinci etkenin aşırı hız olduğunu bildiren emniyet yetkilileri kask kullanımına dikkat çekti.
Hız kurallarına uymamak, kavşak girişlerinde hızı azaltmamak, geçmenin yasak olduğu bölgelerde geçmek gibi temel hatalardan kaynaklı birçok motosiklet kazasının yaşandığı Tire’de polis, kazaları önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. İlçede ağır yaralanma ya da ölümle sonuçlanan kazaların büyük bir bölümünde sürücülerin kask takmadığı görülürken, yetkililer kask kullanımı konusunda sürücüleri uyarıyor.   

Editör: Ergün Çelik