İlçede LGS sınavı olması nedeni ile seçimler Atatürk Okulu’ndan İstiklal Okulu’na alındı. 12 adayın yarıştığı seçimler dostluk ve kardeşlik içinde bitti. Adaylar okul bahçesinde basın mensuplarına poz vererek birbirlerine başarılar diledi.  2 Adayın yarıştığı Akkoyunlu mahallesinde seçimleri 147 oy alan Murat Kaya kazanırken rakibi Aziz Konç 119 oy aldı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ GİBİ GEÇTİ

Dere Mahallesi seçimleri sabahın erken saatlerinden itibaren heyecanlı bir şekilde geçti. Toplamda 12 adayın yarıştığı seçimleri vefat eden mevcut muhtar Zihni Dağlı’nın oğlu Aykut Dağlı 184 oy alarak muhtar oldu. 1257 seçmenin olduğu dere mahallesinde 807 oy kullanıldı. 771 oy geçerli sayılırken 36 oy geçersiz sayıldı.

BABAMIN YOLUNDAN GİDECEĞİM

Seçimleri kazanan Muhtar Adayı Aykut Dağlı yaptığı açıklamada tüm adaylara teşekkür ederek şunları söyledi; “Muhtarlığı babamın kaldığı yerden devam ettireceğim. Bana oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyorum. 12 adaylı bir seçime girdik. Demokrasi kazandı. Dostluk içinde bir seçim geçti. Adayların hepsi abim ve kardeşim gibi. Hepsi beni tebrik ettiler.  Allah’ın izni ile bundan böyle Dere Mahallesi için hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” Dedi.

DERE MAHALLESİ MUHTARLIK SEÇİM SONUNÇLARI

AYKUT DAĞLI 184

TURGUT BADAK 131

CELAL KAYHAN 114

ALİ AKDOĞAN 80

ENGİN KOÇ 64

YUSUF ZİYA ÇAKIR 59

RAHMİ ÇATALBAŞ 57

NEBAHAT BEZEYİŞ 29

NECDET MURAL 27

ERTEM EŞİT 14

CENGİZ AK 6

NEVZAT CAN 6

AKKOYUNLU MAHALLESİ SEÇİM SONUÇLARI

MURAT KAYA 147

AZİZ KONÇ 119

Editör: Haber Merkezi