Kooperatif Başkanı Osman Öztürk, bu kapsamda Ankara’da düzenlenen “Başarılı Kooperatif Hibe Programı Uygulamaları” davetine katıldı.
Başkentte gerçekleştirilen çalıştayda, kooperatiflerin istihdam yaratma potansiyelleri ve bu alanda yürüttükleri başarılı projeler ele alındı. Etkinlik kapsamında kurulan stantlarda, projeden faydalanan kooperatiflerin ürünleri de sergilendi.
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, çalıştayın kooperatifler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Tire Süt Kooperatifi olarak, hibe projelerinin kooperatiflerin sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artırmadaki kritik rolünü biliyoruz. Bu proje sayesinde süt işleme tesisimize yüksek hibe desteği ile yeni makineler kazandırdık. Bu tür destekler, yerelde ekonomik canlılık yaratıyor ve kırsal kalkınmaya doğrudan katkı sağlıyor.”
Başkan Öztürk, yeni açıklanan ENHANCER PRO programının da tüm kooperatifler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, Tire Süt Kooperatifi’nin bu ve benzeri hibe programlarını yakından takip edeceğini belirtti.
“Kooperatifimizi daha da büyüterek ortaklarımızın refahını artırmaya devam edeceğiz.” dedi.