İzmir Spor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Tire Futbol Kulübü, maçı 1-2 skorla aldı. Maçtan çok maçta yaşanan çirkin saldırı gündem oldu. Olayların ardından kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Tire 2021 Futbol Kulübü olarak, İzmir Spor karşılaşmasında yaşadığımız çirkin olayı kamuoyuna duyurmak ve kınamak adına bu açıklamayı yapmak zorunlu olmuştur.

İzmir Valiliği kararı ile misafir takım taraftarının alınmadığı maç sonunda, ev sahibi takım taraftarının saldırısı ile ilgili İzmir Emniyeti güvenliğimizi sağlamadı.

Bugün, maçın oynandığı Yeşilyurt stadyumda, İzmir Spor Kulübü Başkanı ve AS Başkanının kışkırtmaları sonucu, Tire Futbol Kulübü Başkanı Hüma Yüksel ve çocukları ile maçı izlemeye gelen yönetimine yönelik baltalı, sopalı ve bıçaklı saldırıyla cana kast edildi. Olay anında ve sonrasında ihbarda bulunmamıza rağmen emniyet olay yerine gelmedi ve de güvenliğimiz sağlanmadı.

Bu olay, sporun temel değerlerine ve fair play ilkesine ciddi bir saldırıdır. Biz, Tire FK olarak bu olayı şiddetle kınıyor ve yaşananları asla kabul etmiyoruz. İlgili tüm mercilere suç duyurusunda bulanarak adli süreç başlatacağımızı buradan ifade etmek isteriz.

İzmir’de oynanacak diğer maçlarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve bu olaydaki sorumluların adalet karşısına çıkarılmasını talep ediyoruz.

Tireli genç futbolcu, milli takım yolcusu Tireli genç futbolcu, milli takım yolcusu

Spor Kamuoyuna Saygılarımızla”

Editör: Ercan Çelik