Ercan ÇELİK

Bu yıl ki iklim şartlarının mevsim normallerine göre daha yağışlı geçmesi sebebiyle, sinekle mücadele çalışmalarına ara verildi. Hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle Tire Belediyesi, dün 3 araçla ilaçlama çalışmalarına yeniden başladı.

Sertifikalı belediye personeli tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Tire, 3 bölgeye ayrıldı. Ekipler, ilaçlama şartlarının oluştuğu günlerde ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor.

DURAN: “ÖNCELİĞİMİZ, ÇEVRE VE TOPLUM SAĞLIĞI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Kent zararlıları olarak tanımlanan halk sağlığı ve huzurunu bozan sivrisinek, karasinek gibi vektör(hastalık taşıyıcı) popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulmasını, biyosidal ürün listesinde yer alan ürünler ile bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanılarak çevre ve toplum sağlığının korunmasını amaçlıyoruz. Bu vesileyle ilaçlama anında halk nazarında yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmek isteriz. İlaçlama araçlarımız muhitinizden geçtiği esnada camları açmak ilacın evinize girmesini sağlamadığı gibi ilacın etkisinden kaçmaya çalışan sineklerin evinize girmesine sebep olacaktır. İlaçlama esnasında ve sonrasında bir süre camlarınızı kapalı tutmanızı önemle rica ederiz.”

Başkan Okuroğlu'ndan "Halk Ekmek" açıklaması Başkan Okuroğlu'ndan "Halk Ekmek" açıklaması
Editör: Haber Merkezi