Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu

Ercan ÇELİK

Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında TİP 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Haydar Öztürk’ün kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Basına ve Kamuoyuna,

Türkiye İşçi Partisi İlçe Yönetimi Ali Haydar Öztürk’ü “Kesin ihraç talebiyle” Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etmiş ve Merkez Disiplin Kurulumuz da nihai karar alınıncaya kadar Ali Haydar Öztürk’ün örgütsel faaliyetlerinin askıya alınmasına karar vermiştir.

Türkiye İşçi Partisi, İzmir'in bütün ilçelerinde olduğu gibi Tire'de de Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimlerinde kendi adaylarıyla başarılı bir seçim çalışması yürütmektedir.

İşçilerin, köylülerin, kadınların kısaca tüm emekçilerin daha fazla söz sahibi olmasını temsil eden partimiz bu uğurda mücadelesini sürdürmekte ve bu mücadeleye ivme kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Türkiye İşçi Partisi, oylar Kötünün İyisine değil, Türkiye İşçi Partisi'ne sloganını kullanarak tüm kesimlerin söz hakkı olacağı bir düşünceyi benimsemiş, halkımıza bir alternatif sunmayı amaçlamıştır.

Yerel seçim sürecinde, tüm üyelerimiz, partimizin adayı Mehmet Ali Öztürk etrafında birleşmiş, ve saha çalışmalarına başlamıştır. Seçim sürecinde, üye bazında, siyasi etiğe sığmayan bazı davranışlarla karşılaşılmaktadır. Partimizin geçmiş dönem milletvekili adayı olan ve halihazırda Türkiye İşçi Partisi üyeliği devam eden Ali Haydar Öztürk'ün, partimizin bilgisi ve onayı dışında, başka bir siyasi partinin seçim çalışmalarına katıldığı gözlemlenmiş, bu çalışmalar sırasında Türkiye İşçi Partisi'nin kurumsal yapısını zedeleyen ve Türkiye İşçi Partisi'nin belli bir ittifakın içinde bulunduğu algısına sebep olan davranışlarda bulunulmuştur.

Ali Haydar Öztürk istediği siyasi partiye üye olmakta ve istediği siyasi aday için seçim çalışmasına katılmakta her vatandaşımız kadar özgürdür. Ama bunu Türkiye İşçi Partisi üyesi iken ve sanki Türkiye İşçi Partisi o siyasi adayı destekliyormuş gibi partimizin adını kullanarak yapması, bizim için asla kabul edilemez. Türkiye İşçi Partisi bu siyasi oyunlara izin vermez.

Bu sebeple, Ali Haydar Öztürk "Kesin ihraç talebiyle" Merkez Disiplin kurulana sevk edilmiştir. Kendisinin partimizi hiçbir biçimde temsil yetkisinin olmadığını, Türkiye İşçi Partisi'nin ise hiçbir partiyi desteklemediğini, seçimlere kendi başına girdiğini Tire Kamuoyuna duyururuz.”

Editör: Ercan Çelik