İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde ayrı ayrı düzenlenen Tire Belediyesi ve Süt Kooperatifinin de destek verdiği turnuva iki gün boyunca çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Tire’de son yıllarda düzenlenen en geniş katılımlı satranç yarışmasında ilkokullar kategorisinde 165 öğrenci, Ortaokullar kategorisinde 103 öğrenci, liseler kategorisinde 22 öğrenci toplan 290 öğrenci katıldı. Satranç Turnuvasında derece alan öğrenciler şöyle sıralandı:

İlkokullar Kategorisinde;
1.Ozan Kocuk, 2. Yunus Emre Günebakan, 3. Mert Poslu

Orta Okullar Kategorisinde;
1.    Yağız Emre Bakır, 2. Eren Can, 3. Mevlüt Karaböcek

Liseler Kategorisinde; 
1.    Nevzat Can Uysak, 2. Kubilay Okur, 3. Göktuğ Ertuğrul oldu
Birinci olan öğrencilere Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ikinci olan öğrencilere Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, üçüncü olan öğrencilere Gazeteci Yazar Fazıl Tunç Kupa, Madalya ve hediyelerini verdi. 

VELİLERİN HEYECANI    
300 dolayında öğrencinin katıldığı satranç turnuvasında en az yarışmacı öğrenciler kadar veliler de heyecanlıydı. Spor Salonunu dolduran veliler, birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmaları merakla takip ettiler.

TANRISEVEN, “ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİSİ SEVİNDİRİCİ”
Kaymakam Tanrıseven yaptığı konuşmada, satranç turnuvasına her kategoriden öğrencilerin büyük ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu belirtti. Tanrıseven, önümüzdeki aylarda da belli aralıklarla satranç turnuvaları düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Gençlerimizin her alanda gelişmesini çok önemsiyoruz. Satranç gençlerin stratejik düşünme, sonraki adımları hesaplama gibi önemli meziyetlerin gelişmesini sağlayan bir spordur. Bu turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyorum.”

SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİNDEN TEBRİK
Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy, böyle kapsamlı bir turnuvaya öncülük ettiği için Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i tebrik etti. Katılımın son derece yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Ulusoy, satranç sporunun Tire’de yaygınlaşması için her türlü desteği sunacaklarını söyledi.

TURNUVAYA DESTEK VERENLER
Tire Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen Tire Ticaret odası Satranç turnuvasına Tire Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi de destek oldu. Organizasyonda Satranç İzmir İl Temsilciliği, Tire İlçe Temsilciliği ve Tire İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de görev aldı.
 

Editör: Haber Merkezi