Tire 1922- Erdekspor karşılaşması Erdekspor 2-0 öndeyken 89 dakikada çıkan olaylar nedeniyle karşılaşmanın orta hakemi İlker Yasin Avcı tarafından tatil edildi.
Ercan ÇELİK

Tire 1922- Erdekspor karşılaşmasında olaylar çıktı. Karşılaşma, Edekspor 2-0 öndeyken 89.dakikada çıkan olaylar medeniyle müsabakanın orta hakemi İlker Yasin Avcı tarafından tatil edildi. Olayların fitili, Erdekspor’da 81. dakikada oyuna giren Murat’ın 88’de attığı golden sonra ateşlendi. Tire 1922’li futbolcular Murat’ın topu gol öncesinde elle kontrol ettiği gerekçesiyle orta hakeme uzun süre itiraz etti. Hakem Avcı’ya itirazlarını sürdüren Tire 1922’li futbolcu Çağhan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra tribünler adeta çıldırdı. Tribünlerden sahaya çakmak, su şişesi ve davul tokmakları yağdı. Taraftarlar hakem Avcı’yı uzun süre protesto etti. 


BAŞKAN ÇİÇEK SAHAYA İNDİ
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise maçı seyrettiği protokol tribününden sahaya inerek, hakemin kararlarına uzun süre itiraz etti. Başkan Çiçek, takımı sahadan çekmek istese de, Tire 1922’li futbolcular, Başkanı sakinleştirerek, sahada kaldı. Tribünde ise hakeme protestolar sürdü. Bir gurup, taraftar, sporcuların çıkış tüneli önündeki tel örgüleri parçaladı. Sahaya girmek isteyen taraftarlara polis güçlükle engel oldu. Orta noktada uzun süre tribünlerin sakinleşmesini bekleyen İlker Yasin Avcı, Mesut Yüksel ve Mehmet Can Küçük’ten oluşan hakem triosu polis kalkanı eşliğinde soyunma odasına girdi. 15 dakika sonra orta hakem Avcı, karşılaşmayı tatil ettiğini saha içinde bekleyen her iki takım sporcularına gözlemci kanalıyla iletti.

HAKEMLER STADYUMDAN, POLİSLE AYRILDI
Erdekspor’lu futbolcular ve teknik ekip, olayların yatışmasını yedek kulübesinde bekledi. Karşılaşmanın tatil edilmesinin duyurulmasına rağmen tribünleri terk etmeyen Tireli taraftarlar, Erdeksporlu futbolcuları alkışlarla soyunma odasına uğurladı. Karşılaşmanın hakemleri 4 Eylül Stadyumu’ndan polis eşliğinde ayrıldı. Karşılaşmanın sonucuna ilişkin nihai kararı ise Futbol Federasyonu’nun vereceği bildirildi.

“BİZ BÖYLE HAKEM GÖRMEDİK”
Karşılaşmanın ardından HaberTire’ye konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Bu Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir ayıbıdır. Maçı herkes izledi. Bu yaşıma geldim ben böyle art niyetli bir hakem görmedim. Artık spor, sporluktan çıktı. Zaten bugüne kadar olan maçlarımızda da hep art niyetle karşı karşıya kaldık. Aleyhimizde 5 defa penaltı verdiler, biz daha 1 tane penaltı atışı yapmadık. Bu da ilginç bir istatistiki bilgidir bu noktada. Ama bu maçtaki hakem, bugüne kadar gördüğümüz en kötü hakemdi. Taraflılığını çok belli ettiği için stadyumdaki herkesi isyan ettirdi. Böyle bir hakem olamaz. Türkiye Futbol Federasyonu’nu da protesto ediyorum.” Şeklinde konuştu.


“BİZ SPOR YAPMAK İSTİYORUZ”
Hakem İlker Yasin Avcı’ya son derece tepkili olan Başkan Çiçek, “Biz spor yapmak istiyoruz. Sporun başka şeylere alet edilmesini istemiyoruz. Geçen haftaki Kütahya Spor maçında da, ceza sahasının bir buçuk metre dışında olan hareketi, hakem penaltı olarak değerlendirdi ve mağlup duruma düştük. Hep hakem hataları bize geliyor.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi