Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka’da başantrenörlük görevine Özhan Çıvgın getirildi. Yeşil-kırmızılı ekip, Tayfun Erülkü’yü kadrosuna dahil derken, Berk Uğurlu ile de yeniden anlaşma sağladı.

Önümüzdeki sezonda FIBA Europe Cup’ta mücadele edecek olan Pınar Karşıyaka’da başantrenörlük görevine Özhan Çıvgın getirildi. Yeşil-kırmızılı yönetimden yapılan açıklamada, Özhan Çıvgın’a yeni görevinde başarı dilekleri iletilirken, geçtiğimiz sezon Muratbey Uşak forması giyen Tayfun Erülkü ile de anlaşma sağlandığı ifade edildi. 24 yaşında ve 1,88 boyundaki Tayfun Erülkü daha önce Mersin Büyükşehir Belediyespor, Tofaş, Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol’da ter dökmüştü.

Öte yandan, Pınar Karşıyaka başarılı oyun kurucusu Berk Uğurlu ile gelecek sezon için yeniden anlaştı. 22 yaşındaki Berk, geçtiğimiz sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yeşil-kırmızılı forma ile 26 maçta ortalama 25,3 dakika oyunda kalırken 7,7 sayı, 2,1 ribaunt ve 3 asist ortalaması ile mücadele etmişti. Berk, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta 8,3 sayı, 1,8 ribaunt ve 2,9 asist ortalaması yakalamıştı.

Kaynak: iha