Gençliğinin ilk yıllarından bu yaşına kadar, sırasıyla futbolcu, masör, malzemeci, yönetici ve stadyum hizmet görevlisi gibi farklı görev ve hizmetlerde bulunan Tirelilerin ‘Demo’ ağabeyi Demir Ali Tireli, bugün tam 91 yaşında. İlerlemiş yaşına rağmen halen çalışan ve halen futbolla iç içe olan Demo, adeta ömrünü Tire’ye ve futbola adamış biri. Tire’nin yaşayan futbol efsanesi olan Demo, kendisine memnuniyet veren en önemli hususun, Tireli vatandaşların kendisine gösterdiği sevgi ve ilgi olduğunu belirtti.

Tire’deki farklı isimler altına kurulan tüm futbol takımlarına yıllarca hizmet veren ve ilerleyen yaşına rağmen halen Tire 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan iç saha maçlarında büfecilik yapan Demir Ali Tireli, Tire 1922’yi de aynı heyecanla takip etmekte.

25 YIL SÜREN FUTBOLCULUK HAYATI
Futbol geçmişini ve futbola olan sevgisini kendi ifadeleriyle anlatan Demir Ali Tireli, şunları söyledi: “14 yaşındayken Tire’de futbola başladım. Bizim zamanımızda profesyonellik yoktu. 25 yıl boyunca Tire’de top oynadım. Sağ kanat oyuncusuydum. Türkiye’nin her yerine deplasmana gittim. Kariyerim boyunca sarı ve kırmızı kart görmedim. Futbolculuğum boyunca hep fair-play ruhuyla hareket ettim. Kimseye sert müdahalelerde bulunmadım. 39 yaşıma geldiğimde de sakatlığım yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldım. Gönül bağım olan Tirespor’umdan kopmadım. Futbolu bıraktıktan sonra da 36 yıl boyunca kulüp içinde çeşitli görevlerde bulundum. Malzemecilik ve masörlükte yaptım. Emeklilik vaktim geldiğinde ise ben yine sevdam olan Tirespor’a bu kez de tribünden destek vererek hizmet ettim. Stadyumda Tireli vatandaşlara büfecilik yaptım, bir yandan da maçlarını heyecanla takip ettim. Beni dışarıda gören herkes halen daha sevgiyle saygıyla karşılıyor. Köşe başlarında, sokaklarda hep eski günleri yad ediyoruz. Benim Tire’ye ve Tirespor’a sevdamın bitmediği gibi Tire’min de bana sevgisi devam ediyor.”


DEMİR ALİ TİRELİ ‘DEMO’ KİMDİR ?
Uzun yıllar boyunca futboldan kopmayan ve halen daha futbolun içinde olan Demir Ali Tireli ‘Demo’, 1926 yılında Tire’de doğdu. 14 yaşında futbola başlayan, 18 yaşında Tire Gençlik takımında oynamaya başlayan Demo, 1970 yılında Tirespor kurulduktan sonra, iki yıl profesyonel ligde futbol yaşamını sürdürmüş. Akabinde aktif futbol hayatını bitirmiş. 
Futboldan hiçbir zaman kopmayan Demir Ali Tireli, Tirespor’da futbolcu, yönetici, malzemeci, masör, stadyum satış elemanı olarak farklı görev ve işlerde yer almış. Demo, halende yaşamını çarşıda ve statta şambali, sübye, çerez, su gibi yiyecek ve içecekler satıp bunlardan kazandığı parayla geçimini sağlayarak sürdürmekte.

Editör: Haber Merkezi