İlginin oldukça yoğun olduğu karşılaşmaya Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Başkan yardımcısı Doğukan Eroğlu, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nefeslerin tutulduğu final maçını Işıklar Köyü 5-3 kazanarak kupasını Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın elinden aldı.

Turnuvada ikinci olan Akyurt Mahallesi’nin kupasını Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk verdi. Heyecan içinde geçen turnuva, dostluk ve kardeşlik içinde son buldu.

Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "Kırsal mahalleler arası düzenlenen futbol turnuvamız dostluk ve kardeşlik içinde geçti. 20 kırsal mahallemizin katıldığı turnuvanın finalinde Işıklar Mahallemiz ile Akyurt Mahallemiz karşılaştı. Final karşılaşması kalabalık bir izleyici kitlesi ile coşku içerisinde geçti. Finale ismini yazdıran mahallemiz Işıklar oldu. Bence her şeyden önce dostluk kazandı. Bu turnuvalar eskiden köyler arasında toprak sahalarda yapılırdı. Biz bu geleneği yeniden canlandırarak yeni yaptığımız modern halı sahada düzenledik. Böylece eski bir geleneği yeniden hayata geçirdik. Turnuvanın galibi Işıklar mahallemizi, İkinci olan Akyurt Mahallemiz başta olmak üzere turnuvaya katılan tüm takımları ve organizasyonda emeği geçen Spor İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi