Geçtiğimiz hafta sonu Bölgesel Lig birinci gurupta mücadelesini sürdüren Tire Belediyespor Basketbol takımı kendi evinde Bostanlıspor'u ağırladı. Nefesleri kesen mücadeleyi ev sahibi takım 52-46 kazandı. Maçın son periyodunda ise tribünler karıştı.

Tire Belediye Basın

Maç boyunca küfürlü tezahürat yapan ve iddiaya göre alkollü oldukları öğrenilen yaklaşık 20 kişilik Karşıyakalı fanatik bir gurup maçın son bölümünde kavga çıkardı. İşin dozunu kaçıran gurup Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in oturduğu protokol tribününe de küfür edince Tireli taraftarlarla fanatik gurup arasında arbede yaşandı. Hızını alamayan gurup çekim yapan belediye kameramanına saldırdı. Ailesi ile birlikte maça geldiği öğrenilen Tire Belediyesi’nde görevli bir kişi ise fanatik taraftarların arasında kalarak yaralandı. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Tire Belediyesi güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olay, daha fazla büyümeden önlendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


TAYFUR ÇİÇEK KINADI

Maçın ardından yaşanan şiddetle ilgili bir açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire’de yıllardır huzur içinde basketbol oynandığını ve böylesine küfür eden bir taraftar gurubu ile karşı karşıya kalmadıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tire’de 1968 yılından beri basketbol oynanıyor. Yıllarca ikinci liglerde oynadık. Tire bir basketbol şehridir. Ama hafta sonu yaşadığımız olayları esefle kınıyorum. Biz böyle bir seyirci kitlesi ile karşılaşmadık. Maçlara erkekler kadar bayanlar da geliyor. Maalesef Bostanlı seyircisi buraya organize bir şekilde gelmiş ve dışarıda alkol almışlar kanıtları vardır. Maçın başından sonuna kadar küfürlü tezahürat yaptılar. Devre arasında protokol tribününün arkasından geçerken küfür ettiler. Yanımızda eşlerimiz de vardı. ASKF başkanı Kadri Bey de olaylara şahit olmuştur. Kendilerine karşılık veren bir seyircide yoktu. Kendilerine lütfen oturun dediğimde üzerimize gelmeye başladılar. Bu arada Emniyet güçleri ve güvenlik kuvvetleri kendilerine müdahale ettiler. Kamera görüntülerinde her şey mevcuttur. Bizim Basketbolcu kimliğimizle uğraşacaklarına kendilerine baksınlar. Bu seyirci basketbol seyircisi değil, bu yöneticiler de basketbol adamı değildir. Kendilerini esefle kınıyorum. Bir özür borcu söz konusu ise onların gelip bizden özür dilemesi lazım. Misafir misafirliğini bilecek. Geçtiğimiz haftalarda Tire’de Bilgi Koleji ile de oynadılar. Yendiler ve gittiler.Kimse onlara bir şey demedi. Ben bu seyircinin basketbol seyircisi olacağına inanmıyorum. Bunlar sokaktan toplanmış ağızları alkollü ve maça girerken alkol alan insanlar. Bu takımların dikkatle izlenmesi ve bu taraftarların salona girişlerinde alkol kontrolü ve üst araması yapmaları şart. Çünkü yaşadığımız durum bunu gösteriyor. Tuvaletlerde bira şişeleri bulundu. Ben Karşıyaka Bostanlı Kulübü’nden bu seyircinin kendi seyircileri olmadığını teyit etmelerini bekliyorum. Bir spor kulübüne deplasmanda bu şekilde hareket etmek yakışmaz. Kendilerini kınıyorum."
Editör: Haber Merkezi