Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz hafta Tire’de oyanan Tekirdağ karşılaşmasında aldığı mağlubiyetle moral seviyesi düşen Tire 1922, bu hafta Zonguldak deplasmanından ilk yarı mağlup olmasına rağmen ikinci yarıda 3 puanı söke söke aldı.

22'nci dakikada sağ taraftan gelişen atakta Suat'ın ceza alanı içerisine ortaladığı topu Onur sert vurdu. Top kalenin sağından az farkla auta gitti. 35'inci dakikada sağ taraftan Suat'ın ceza alanı içine ortaladığı topu defans çıkardı. Hüseyin ceza sahasının dışından çok sert vurdu: 1-0. 60'ıncı dakikada konuk takımın orta sahadan geliştirdiği atakta topla buluşan İlhan Faruk meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. 78'inci dakikada Gökhan Erdöl'ün ara pasıyla topla buluşan Furkan kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-2.

 

“HESAPLARI ÇARŞIYA UYMADI”

Zonguldak maçının ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Teknik Direktör İskender Eroğlu, “Tekirdağ maçından sonra büyük bir moral çöküşüne gittik. Biz her zaman inandık. Futbolcu kardeşlerim büyük bir diriliş gösterdiler. Büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Zonguldak’tan 3-5 fark yiyeceğimizi düşünenlerin de hesapları çarşıya uymadı. Çok iyi oynadık. 1-0 geriye düştük. Devre arası soyunma odasında “biz bu maçı alacağız!” dedik. İnandık. İnanmışlığın büyük zaferi. Bu maç bizim için büyük bir dönüm noktasıydı. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birtanesiyiz. Allah yardımcımız olsun.” Dedi.

 

“İNANDIK, KAZANDIK”

Geçen haftaki Tekirdağ mağlubiyetinin moral bozucu olmasına rağmen, takımın motivasyonunu etkilemediğini dile getiren başarılı teknik adam, “Geçen hafta Tekirdağ karşısında kötü oynadık. Bunun bilincindeyiz. Ama ben her zaman şunu söylüyorum. ‘Bu takım gerçekten iyi bir takım’ Ruhunu, arkadaşlığını, dostluğunu ortaya koyduktan sonra bu takımın önüne kimse geçemez. Geçen haftadan bu haftaya bir şey değişmedi. Biz yine bizdik. Ama biz olduğumuzu ispatlamamız lazımdı. Geçen hafta yenildik diye kendimizi bırakmadık. İnandık ve kazandık.” Dedi.

 

KIRMIZI YENGEÇLER YALNIZ BIRAKMADI

Tire  1922’nin tribündeki 12 numaralı oyuncusu haline gelen “Kırmızı Yengeçler” isimli taraftar grubu, takımın Tire’deki tüm maçlarında yalnız bırakmadığı gibi deplasmanda da Türkiye’nin birçok yerinde takımı desteklemek üzere hazır bulunuyorlar. Zonguldak Kömür Spor karşılaşması için Zonguldak’a giden Kırmızı Yengeçler, maç boyunca susmadılar ve en iyi şekilde Tire takımını desteklediler.

 

MAÇTAN NOTLAR

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Hasan Can (xx), Suat (x) (Dk.75 Furkan x), Okan (x), Hüseyin (xx) (Dk.82 Oğuzhan), Onur (xx), Uğurcan (xx), Burak (xx), Ali (xx), Selçuk (xx) (Dk.82 Kaan), Mert (xx)

TİRE 1922 SPOR: Erhan (xx)- Ahmet (xx), Samet (xx), Çağlar (xx), Feyyaz (xx) (Dk.59 Güner x), Hakan (xx), Fethi (xx), İlhan Faruk (xx) (Dk.88 Anıl), Gökhan Erdöl (xxx), Ozan Murat (xx) (Dk.70 Furkan), Yusuf (xx)

GOLLER: Dk.35 Hüseyin (Zonguldak Kömürspor), Dk.60 İlhan Faruk, Dk.78 Furkan (Tire 1922 Spor)

SARI KARTLAR: Uğurcan, Okan (Zonguldak Kömürspor), Fethi (Tire 1922 Spor)

Editör: Haber Merkezi