Tire’nin basketboldaki ikinci temsilcisi olarak yeni sezonda salonlarda boy gösterecek olan Özel Bilgi Koleji Basketbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına hafta başı itibarı ile start verdi. Mustafa Helalpara öncülüğünde, Tire Kapalı Spor Salonu’nda yapılan çalışmalarda gençler, enerjileri ve istekleri ile umut verdi.



Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi




Eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği atılım ve başarıları son birkaç yıldır sportif etkinlik ve müsabakalarda da gösteren Tire Özel Bilgi Koleji, ilk ve orta okul alanlarında girdiği birçok ferdi ve takım yarışmalarında derece ile ayrılmayı bildi. Basketbol, futbol, atletizm, hentbol, voleybol, masa tenisi, satranç gibi branşlarda atılım kararı alan ve bu alanlarda ilçede isim yapmış eğitmen, koç ve öğretmenleri kadrosuna katan Özel Bilgi Koleji, uzun süredir pasif konumda olan okul adına kurulmuş olan spor kulübünü, geçen yıl aldığı bir kararla yeniden aktif hale getirmişti. Kulüp bünyesinde ilk olarak basketbol, hentbol ve atletizm branşlarında çalışmalar başlatacaklarını ve sonrasında futbol ve voleybol branşlarını da ekleyeceklerini o zaman için ifade eden Okul Müdürü İsmail Özgüç, Basketbol Takımın başına Tire Belediyespor’un başında 2. Ligde sahaya çıkan Mustafa Helalpara’yı getirerek, bu konuda ne kadar ciddi ve kararlı olduklarını da göstermişti.




GENÇLERDEN KURULU BİR TAKIM
Tire’nin yeni basketbol takımı, ilçemizin diğer temsilcisi Tire Belediyespor gibi, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde (EBBL) mücadele edecek. Beko Basketbol 1. Ligi’nde yıllardır İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni başarı ile temsil eden Pınar Karşıyaka ile ‘pilot takım’ anlaşması imzalayan Tire Özel Bilgi Koleji Basketbol Takımı, Pınar Karşıyaka’nın alt yapısında bulunan yetenekli gençleri bünyesinde bulundurabilecek.


Yapılan anlaşmalar sonrasında, yeni sezon hazırlıkları için ilk çalışmalara hafta başı itibarı ile başlandı. Özel Bilgi Koleji Basketbol Takımı Genel Menajeri Mustafa Helalpara liderliğinde bir haftadır Tire Kapalı Spor Salonu’nda antrenmanlarını devam ettiriyor. Takımın koçu Kıvanç Dinler ve koç yardımcısı Evren Karademir, 3’ü 1995 doğumlu, diğerleri ise 1997 doğumlu olan 15 genç basketbolcuya, günde iki kez, toplam 5 saat hazırlık antrenmanları uygulatmakta. Sabah antrenmanında; ağırlık, şut ve atletizm çalışması yapan gençler, öğleden sonra teknik ve taktik çalışmalarda bulunmakta.


“BU TAKIM TİRE’NİN TAKIMI”
‘Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele edecek takımlarının aynı zamanda ‘Gençler Ligi’nde de mücadele edeceğini ifade eden Mustafa Helalpara, amaçlarının bu yıl ilk kez mücadele edecekleri EBBL’de, güçleri nispetinde tur atlamak ve üst aşamalar geçmek olduğunu ifade etti.


Helalpara, “Biz Tire’nin takımıyız. Tire için mücadele edeceğiz. Maçlarımızı burada oynayacağız. Takımımızın adı Tire Özel Bilgi Koleji olacak. Tüm Tireli basketbol severlere öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Genç, dinamik, hırslı bir takım oluşturup en iyi şekilde mücadele edeceğiz.” dedi.


RAKİPLER EYLÜL’ÜN SONUNDA BELLİ OLACAK
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele edeceklerini ifade eden Helalpara, Ege Bölgesi takımları ile bir arada olacaklarını fakat şuan için rakiplerini bilmediklerini, sadece muhtemel rakiplerini bildiklerini söyledi. Muhtemel rakipler arasında; İzmir BŞB, Muğla Orman, Muğla Bodrum Bld, Altay, Bornova Bld., Socar gibi takımların olduğunu ifade eden Helalpara, grupların Eylül ayının sonunda belli olacağını, Basketbol Federasyonu tarafından İstanbul’da yapılacak olan toplantıda kuraların çekileceğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi