Ercan ÇELİK

Genellikle Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin takım oluşturarak katıldıkları ve üniversitelerini temsil ettikleri beton kano yarışmalarından biri de geçtiğimiz günlerde Almanya’da gerçekleştirildi. Almanya’da bu yıl 18.’si düzenlenen Deustche Betonkanu Regatta 2022’ye, Türkiye , Almanya , Hollanda , Polonya , Avusturya , İsviçre , Macaristan’da takımlar katıldı. Türkiye’den Balıkesir Beton Kano Takımıyla Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri de katıldı.

2016 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen farklı yarışmalarda Türkiye şampiyonluğu, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü gibi dereceler elde eden Balıkesir Beton Kano takımında, Tireli Üniversite öğrencisi Muzaffer Atak da yer alıyor.

Almanya’daki yarışmaya katılan ilk ve tek Türk takımı olan Balıkesir Beton Kano, kendi tasarladıkları kanoyla 80 kano arasından altıncı oldular ve jüri özel ödülünü almaya hak kazandılar.

Almanya’dan başarıyla dönen takım, şimdi Hollanda’da düzenlenecek olan beton kano yarışmasına hazırlanıyor. Takımlarına sponsor arayan öğrenciler, şimdiden tasarım çalışmalarına başladılar.

Editör: Haber Merkezi